Wtorek: Ratatouille

Wtorek: Ratatouille

Wtorek: Ratatouille

Nie ma jednej kanonicznej wersji ratatouille. Skład i proporcje są dowolne. Jest za to patent jak uprosić pracę nad tą pyszną potrawą. Czas: Godzina z małym hakiem (w tym 45 minut pieczenia warzyw) Poziom trudności : łatwy Zobacz menu na tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. „Ratatouille?! Jesteś pewien, że chcesz mu to podać?” – pamiętacie skąd ten cytat? Każdy fan kreskówek (a u nas jest jeden i nie jest nim Miłosz :-)) wie, że pochodzi z filmu „Ratatuj”. Gotuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, fast food, pasty, pasta, bigos, pieczywo, mięso, suszone pomidory, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.