Bazyliowe pesto

Bazyliowe pesto

Bazyliowe pesto

Pesto to fajny pomysł na wykorzystanie w ciekawy sposób niezwykle aromatycznych liści bazylii. Idealnie sprawdza się podane z makaronem lub do smarowania pieczywa. Składniki: 1 doniczka świeżej bazylii 8 łyżek oliwy 70g orzechów nerkowca 30g migdałów 30g nasion słonecznika 2 ząbki czosnku sok i otarta skórka z 1 limonki 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1.  Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera i zmiksować  do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, makarony, makaron, słonecznik, pieczywo, makaron z pesto

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.