pieczywo - 17769 przepisów (strona:459/1185)

Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 160

mojej kuchni dość rzadko sięgam po masło orzechowe. Ma ono dość charakterystyczny smak i naprawdę muszę mieć na nie ochotę. Najprostszą formą serwowania masła orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta

mecooks
Wegański smalec z prażoną cebulką 186

Dodaj podsmażoną cebulkę do zmiksowanej fasoli, miksując krótko na niezbyt wysokich obrotach. 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj prażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego Czytaj więcej – pasty do chleba Artykuł Wegański smalec z prażoną cebulką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Wtorek: Chłodnik z ogórka i fety 108

zetrzyj na tarce, posiekaj szczypiorek. Tak przygotowane składniki włóż do kielicha miksera. Zmiksuj. Wlej litr maślanki i jeszcze raz zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krok 2 Przygotuj tosty. Stosuj pieczywo w tosterze, albo podpiecz na suchej patelni. Przekrój wzdłuż awokado, wyjmij pestkę i miąższ, posiekaj. Wyłóż na grzanki, posyp pokruszonym serem feta. Podawaj chłodnik posypany pestkami dyni, polany oliwą oraz

Niedzielny kucharz
Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką 116

śmietankę i podduszamy , około 5 minut , dokładnie tyle , ile potrzeba ,żeby sos samoczynnie się zagęścił Teraz już tylko obficie posypujemy siekaną pietruszką , mieszamy . Gotowe , serwujemy na gorąco z czosnkowym pieczywem lub ryżem . Smacznego ! Artykuł Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta jajeczna z żółtym serem 141

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. To coś dla wielbicieli żółtego sera i jajek. Polecam jako dodatek do śniadania. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki sera żółtego tartego 3 łyżka serka twarogowego 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, kurkumy i curry Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasta z bobu 147

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować

Szalona Kuchnia Eweliny
Mule z winem i tymiankiem 118

Cześć! Lubicie mule? Dziś podzielę się z Wami moim ulubionym sposobem na nie. Można je podać jako danie główne np. z frytkami lub dobrym pieczywem, bagietką. Mogą też stanowić świetną przystawkę. Im świeższe mule, tym lepsze. Pamiętaj o tym by kupić produkt jak najlepszej jakości. Zwróć uwagę na to czy muszle są zamknięte. Ciesz się pysznymi mulami w domu! Składniki

Moja pasja smaku
Szakszuka z cukinią 296

patelni robimy 4 wgłębienia i wbijamy kolejno jajka. Przykrywamy całość pokrywką do momentu, aż jajka się zetną. 5 Gotową szakszukę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. 6 Podajemy z pieczywem z masłem. Porady Szakszukę z cukinią możecie przygotować także w wersji wegetariańskiej, bez kiełbasy.   Artykuł Szakszuka z cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Focaccia z suszonymi pomidorami 130

Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis ma w sobie tę zaletę, że można go dowolnie

Vegan Taste
Tarta na grzankach 110

tarty, ale także te wytrawne. W tym przepisie przedstawię pomysł na zapiekankę w formie tarty, której spód stanowią grzanki. Przepis możemy zaliczyć do kuchennego recyklingu ze względu na wykorzystanie pieczywa z dnia poprzedniego, a także szynki, jaj... Tryb czytania Artykuł Tarta na grzankach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Letnia zupa z zielonego groszku z chrzanową śmietanką 129

zmiksować.  Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, aby zupa stała się lekko kwaskowa.  Zupę od razu podawać z kleksem chrzanowej śmietanki i ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Leczo z cukinią 97

następnie pokrojoną w kostkę cukinię i mieszając podsmażać wszystko przez kolejne 5 minut. Wlać passatę pomidorową i wymieszać. Zagotować, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Podawać z pieczywem. Zamiast passaty pomidorowej można użyć 1 kg świeżych pomidorów + 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórek, wykrajamy szypułki, kroimy na ćwiartki, usuwamy nasiona i sok z komór

KUCHNIA POLSKA
Szakszuka z cukinią 133

ulubionym, prostym, zdrowym i sycącym daniem w sezonie na paprykę i pomidory . Najczęściej szakuszkę jada się na śniadanie, ale my uwielbiamy ją jeść na obiad z dodatkiem chrupiącego, świeżego pieczywa. Szakszuka z cukinią jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wymaga jedynie przygotowania warzyw: pokrojenia wszystkich w drobną kostkę oraz sparzenia i obrania pomidorów ze skórki. Szakuszka powinna być pikantna, ale ostrość

Moja Delicja
Zupa z czerwonej soczewicy 🍜 139

delikatnie i jeśli to konieczne dolać wody. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 10 minut. 👌  Dodać sól, pieprz, ocet, oregano i oliwę z oliwek. 👌Podawać z fetą i świeżym pieczywem. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Galaretka cytrynowo-pomarańczowa 108

lodówki do stężenia. Możesz też od razu po rozlaniu galaretki zamknąć słoiczki i odwrócić do góry dnem na 10 minut (wtedy możesz galaretkę przechowywać dłużej). Galaretkę podawaj na świeżym pieczywie, najlepiej na chałce posmarowanej wiejskim masłem lub kremowym serkiem

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania