Przepis na : obiad
Składniki: 500 g boczniaków 1 marchewka 2 pietruszki 1/4 selera 1 cebula 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka lubczyku 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1 litr i 700 ml wody Sposób wykonania: Obrane warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Oczyszczone grzyby kroimy w paski. W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy starte warzywa r... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...