Zupa z boczniaków - flaczki wegetariańskie

Zupa z boczniaków - flaczki wegetariańskie

Zupa z boczniaków - flaczki wegetariańskie

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g boczniaków 1 marchewka 2 pietruszki 1/4 selera 1 cebula 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka lubczyku 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1 litr i 700 ml wody Sposób wykonania: Obrane warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Oczyszczone grzyby kroimy w paski. W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy starte warzywa r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję