pieczywo - 17769 przepisów (strona:456/1185)

Śledzie skandynawskie 184

Śledzie robię zawsze na święta, a przed Bożym Narodzeniem w szczególności. Ale nie tylko. Śledzie są pyszne przez cały rok, te idealnie smakują na ciepłej grzance z białego pieczywa lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Śledzie przygotowywane na północy w Skandynawii czy Danii różnią się nieco od tych Polskich. Przede wszystkim mają często dodatek cukru lub słodkie sosy. Tym razem

nietylkopasta.pl
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 182

Uwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac.  Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego .  Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie

Gotowanie Patki
Pomysły na drugie śniadanie do szkoły 309

możemy przygotować kanapki z chleba pszennego, razowego, bułeczki, tosty, bagietki, chałki itp. Aby takie śniadania nie znudziło się dziecku, dobrze jest żeby były zmienne i różnorodne. Możemy zmieniać rodzaj pieczywa oraz obkład np. różnego rodzaju wędlinę, żółte sery, białe serki, sery topione, dżemy, powidła itp. Kanapki z serami i wędlinami warto też urozmaicać poprzez dodanie kolorowych warzyw np. sałaty, ogórków

Blog z Apetytem
Zakręcone dyniowo-cynamonowe bułeczki 104

Domowe, pozbawione konserwantów i polepszaczy dyniowe słodkie bułeczki pachnące cynamonem to świetna propozycja na przygotowanie pieczywa własnego wypieku, które idealnie sprawdzi się do przygotowania śniadania w słodkiej odsłonie lub jako dodatek do małej czarnej. Składniki: 450g mąki pszennej 100g mąki kukurydzianej 2 jajka 45g świeżych drożdży 130g puree z dyni 220ml mleka 70g masła 90g cukru trzcinowego Diamant szczypta soli

Szalona Kuchnia Eweliny
Piątek: Prowansalska zupa pomidorowa 145

aromatyzuje sosy, zupy, a pomidorową w szczególności. Do zupy można zrobić grzanki aromatyzowane ziołami prowansalskimi. My przygotowaliśmy wyjątkowe grzanki z figami i z bryndzą. Przepis jest bardzo prosty: stostuj pieczywo, połóż na nim pokrojoną w plastry figę, posyp pokruszoną bryndzą, polej delikatnie miodem i glazurą z octu balsamicznego. Przepis na pomidorową po prowansalsku pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki

Niedzielny kucharz
5 niecodziennych przepisów na spaghetti 92

owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki wg tego przepisu możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym sosie. Spaghetti z…. ziemniakami Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente. Spaghetti z pesto i szparagami (można je zastąpić fasolką szparagową) – sycące danie kuchni włoskiej

Niedzielny kucharz
Pasta z zielonego groszku 128

solą i pieprzem. Wszystko zmiksuj, aż do rozdrobnienia składników. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek. Ponownie miksuj, aż składniki się połączą. Konsystencja pasty powinna być jednorodna. Pastę podawaj z ulubionym pieczywem. Artykuł Pasta z zielonego groszku pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Leczo z papryki z pieczarkami 111

passatę pomidorową oraz przyprawy i smażyć około 7 minut, aż papryka będzie odpowiednio miękka. Na koniec leczo wymieszać z posiekaną pietruszką i już nie gotować. Podawać ze świeżym pieczywem. Zobacz również: paprykowe leczo . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kuchcik gotuje
Pasta z bakłażana i pomidorów 281

Pyszna wegańska pasta którą możemy się zajadać z pieczywem, tortillą, albo wyjadać ją samą. Taka pasta może być świetnym pomysłem na śniadanie do pracy, na imprezę. Jest lekka, a zarazem sycąca. Bakłażan sam w sobie jest bardzo mięsisty. Uwielbiam takie pasty bo można je zrobić szybko, i nie musimy biegać po sklepach żeby zjeść coś dobrego bo sami sobie możemy

wesoła kuchnia
PASTERYZOWANA PAPRYKA PO CHORWACKU + FILMIK 782

Papryka po chorwacku to przysmak, który podaje się  jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pieczywa lub można użyć jako farsz. Papryka tak przygotowana jest ostra i lekko słodkawa w smaku.  SKŁADNIKI :  12-15 dużych, czerwonych, mięsistych papryk musztarda 250 -300 g ( sarepska i delikatesowa )  150 ml oleju 1 łyżka miodu

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka warzywna 122

ilości czosnku, który pięknie pachnie podczas pieczenia. Gorąco polecam tak przygotowane zapiekane warzywa. Zapiekanka idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Można jeść ją jako danie główne z dodatkiem ulubionego pieczywa, lub jako warzywny dodatek do dań mięsnych.  Zapiekanka warzywna Składniki: 2 nieduże cukinie* 2 bakłażany 2 średnie cebule 3-4 ziemniaki 3-4 większe pomidory 4 ząbki czosnku

Codzienne Gotowanie
Tosty francuskie po włosku 117

Zapraszam na super śniadanie. Pyszne, sycące i na ciepło. Tosty francuskie to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa- choć ze świeżego również są pyszne. Ja zrobiłam moje tosty z chleba tostowego świeżego i wyszły super.Do środka plaster pomidora malinowego i mozzarella  Galbani .  Polecam   Składniki: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wtorek: Sałatka z pieczonych krewetek i cieciorki 128

kluczową rolę, nadając całości aromatu i smaku. Krewetki dają konsystencję, a warzywa świeżość i soczystość. Całość wieńczy kwaskowy dresing z awokado i jogurtu. Sałatka jest niebywale sycąca, a dodatkiem pieczywa może spokojnie wystąpić w roli zdrowego lanczu. Składniki: Krewetki surowe (mrożone) 2 puszki cieciorki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 ogórek szklarniowy 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka curry

Niedzielny kucharz
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 130

Nutella z kaszy jaglanej to wyjątkowo pyszny i zdrowy krem, którym możemy smarować pieczywo, naleśniki czy placuszki albo pałaszować bez niczego na deser. Zasmakuje wam nawet jeśli nie przepadacie za kaszą jaglaną, gdyż jej smak jest niewyczuwalny. Krem jest bardzo sycący i dostarcza wielu składników odżywczych do organizmu. Jest bogaty w witaminy z grupy B, żelazo, magnez, mangan i fosfor

e-PrzepisyKulinarne
Bruschetta z dynią i kozim serem 103

grzanki z fasolą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – kilka kromek pieczywa typu bruschetta – kilka łyżek puree z dyni – kilka łyżek koziego sera (użyłam miękkiego sera, ale możesz dodać także twardy kozi ser) – gałązki świeżego rozmarynu – sól i pieprz

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania