Focaccia z cukinią i pomidorem

20
  • Focaccia z cukinią i pomidorem
  • Focaccia z cukinią i pomidorem

    Przepis na : obiad

    Taką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które może być przygotowane w okrągłej formie lub na prostokątnej blasze - ciasto jest wtedy o wiele niższe, ale za to bardziej chrupiące. Odkąd mam okrągłą foremkę, moją ulubioną jest wysoka, wyrośnięta focaccia. Upieczony włoski chleb można z powodzeniem zamrozić w całości lub w kawałkach. Później wyst... Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

    Dodaj komentarz