tego regionu. Do sera smażonego, dla wzbogacenia smaku i aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka
babka w formielepszą konsystencję. Sos tzatziki (cacyki, tzadziki, dzadzyki) podawany jest jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych lub podawany jest oddzielnie jako dip. Również dobrze smakuje z zapieczonym pieczywem. Więcej przepisów na sosy i dipy znajdziesz tutaj: Sosy i dipy – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin
Kulinarne Przebojepapryką. Piątek - Turecka sałatka z fasoli Piyaz to pochodząca z kuchni tureckiej prosta sałatka z białej fasoli, z dodatkiem pomidorów, cebuli i natki pietruszki. Polecam ją do pieczywa, a żeby było jeszcze bardziej sycąco (choć fasola zdecydowanie jest), możecie do niej dodać jajka ugotowane na twardo. ➤ Kliknij - Przepis na turecką sałatkę z fasoli Sobota - Pieczony pstrąg z pomidorkami
Chilli Czosnek i Oliwatabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min. w temperaturze 180°C . Podajemy ze świeżym pieczywem
R'n'G KitchenFrużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych czereśni 150 g cukru (można dodać mniej lub więcej) 2 łyżki
Uwaga Babcia Gotujestabilność i wzmacnia je podczas ostatecznej fermentacji, ponieważ wcześniej namoczone ziarna tworzą w cieście żelującą siatkę. Siemię lniane należy do jednych z najzdrowszych ziaren, które łatwo jest przy pomocy pieczywa włączyć do codziennej diety. Ciasto chlebowe z dodatkiem siemienia należy do jednych z niewielu ciast chlebowych, które nie muszą wyrastać w koszyczku, jeśli oczywiście pieczemy chleb z użyciem mąk białych
Leśny ZakątekMłodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami. 300g wędzonego boczku 2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz 1. Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę
Szefowa kuchnimętniejąca woda. Chociaż ja najbardziej lubię tego 1-dniowe. Wskazówki: Możesz zalać ogórki bardzo ciepłą solanką wtedy szybciej będą gotowe. Przy dużym słoju na ogórki możesz dać kromkę razowego pieczywa na górę, co również przyśpieszy proces fermentacji. 1 ogórek zawiera ok.: 11 kcal 1 g białka 0 g tłuszczu 2 g węglowodanów
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyPosiłki warzywno-białkowe , czyli gotowane warzywa i mięso drobiowe, fasolki, jajka. Owoce jedzone osobno, jako oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze. No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu
Codziennik Kuchennyłyżką serka. W drugiej umieść 1/4 oraz łyżkę serka i również dokładnie wymieszaj. W ten sposób masz 3 różne kolory. Biały oraz 2 różne odcienie turkusowego. Nakładaj na pieczywo tak by powstały różne wzory
wysmienityzredukuje i delikatnie zagęści ( nie bezie bardzo gęsty , tylko taki ,raczej bardziej lejący-zupowaty ) Na koniec wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem i sypiemy siekanym koprem , mieszamy , serwujemy . Doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Nerki wieprzowe w koperkowym sosie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek, pomidory z zalewą, mięso, bulion, ryż dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C . Podajemy z ulubionym pieczywem
R'n'G Kitchensmaki i połączenia włoskich pierożków. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ravioli z nadzieniem ze szpinaku, serka koziego i fety. Podane z ukochanym palonym masłem i chrustem z pieczywa i posiekanych migdałów. To danie jest przekozackie! Przepis własny Przepis na ciasto na ravioli: - 400 g mąki pszennej np. tortowej lub typ 500 - 5 żółtek od szczęśliwych wiejskich
SMYKWKUCHNIpiecz kolejne 20-25 minut bez przykrycia. Gotowe! Ja najczęściej podaję pierś z kurczaka z porami i z kulkami ziemniaczanymi , ale świetnie pasuje też do tradycyjnych ziemniaków albo pieczywa. Zobacz wszystkie moje przepisy Teraz jeszcze więcej przepisów, porad, wsparcia i inspiracji znajdziesz w mojej grupie na Facebooku – Rozdomowiona w akcji. Dołącz do nas, będzie fajnie! Kliknij, aby dołączyć
Rozdomowionaśrednim ogniu - gotowana wątróbka również pasuje do pasztetu,farszu, wątróbka gotowana jest bardzo delikatna, krucha, jest bardziej lekkostrawna od smażonej na surowo, nam smakuje również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię