pieczywo - 17769 przepisów (strona:448/1185)

ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy) 179

tego regionu. Do sera smażonego, dla wzbogacenia smaku i aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka

babka w formie
Sos tzatziki przepis 280

lepszą konsystencję. Sos tzatziki (cacyki, tzadziki, dzadzyki) podawany jest jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych lub podawany jest oddzielnie jako dip. Również dobrze smakuje z zapieczonym pieczywem. Więcej przepisów na sosy i dipy znajdziesz tutaj: Sosy i dipy – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin

Kulinarne Przeboje
Proste obiady na 7 dni # 4 (PDF do pobrania) 124

papryką.  Piątek - Turecka sałatka z fasoli Piyaz to pochodząca z kuchni tureckiej prosta sałatka z białej fasoli, z dodatkiem pomidorów, cebuli  i natki pietruszki. Polecam ją do pieczywa, a żeby było jeszcze bardziej sycąco (choć fasola zdecydowanie jest), możecie do niej dodać jajka ugotowane na twardo. ➤ Kliknij - Przepis na turecką sałatkę z fasoli Sobota - Pieczony pstrąg z pomidorkami

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak w sosie serowo-śmietanowym 127

tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy.   Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min. w temperaturze 180°C . Podajemy ze świeżym pieczywem

R'n'G Kitchen
Frużelina czereśniowa na zimę do słoików 166

Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych czereśni 150 g cukru (można dodać mniej lub więcej) 2 łyżki

Uwaga Babcia Gotuje
Chleb z paloną mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka rad odnośnie pieczenia w zaparowanym piekarniku 132

stabilność i wzmacnia je podczas ostatecznej fermentacji, ponieważ wcześniej namoczone ziarna tworzą w cieście żelującą siatkę. Siemię lniane należy do jednych z najzdrowszych ziaren, które łatwo jest przy pomocy pieczywa włączyć do codziennej diety. Ciasto chlebowe z dodatkiem siemienia należy do jednych z niewielu ciast chlebowych, które nie muszą wyrastać w koszyczku, jeśli oczywiście pieczemy chleb z użyciem mąk białych

Leśny Zakątek
Młoda kapusta z boczkiem 183

Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami. 300g wędzonego boczku  2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule  1 pęczek koperku vegeta, pieprz  1. Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę

Szefowa kuchni
Ogórki małosolne 284

mętniejąca woda. Chociaż ja najbardziej lubię tego 1-dniowe. Wskazówki: Możesz zalać ogórki bardzo ciepłą solanką wtedy szybciej będą gotowe. Przy dużym słoju na ogórki możesz dać kromkę razowego pieczywa na górę, co również przyśpieszy proces fermentacji. 1 ogórek zawiera ok.: 11 kcal 1 g białka 0 g tłuszczu 2 g węglowodanów

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Powrót do bystrego nurtu życia, czyli odchudzanie zgodnie z własną naturą. 136

Posiłki warzywno-białkowe , czyli gotowane warzywa i mięso drobiowe, fasolki, jajka. Owoce jedzone osobno, jako oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze.  No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu

Codziennik Kuchenny
Grzanki syrenki, czyli pomysł na odjechane kanapki z spiruliną 128

łyżką serka. W drugiej umieść 1/4 oraz łyżkę serka i również dokładnie wymieszaj. W ten sposób masz 3 różne kolory. Biały oraz 2 różne odcienie turkusowego. Nakładaj na pieczywo tak by powstały różne wzory

wysmienity
Nerki wieprzowe w koperkowym sosie 139

zredukuje i delikatnie zagęści ( nie bezie bardzo gęsty , tylko taki ,raczej bardziej lejący-zupowaty ) Na koniec wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem i sypiemy siekanym koprem , mieszamy , serwujemy . Doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Nerki wieprzowe w koperkowym sosie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 120

Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek, pomidory z zalewą, mięso, bulion, ryż dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C . Podajemy z ulubionym pieczywem

R'n'G Kitchen
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SERKIEM KOZIM, PODANE Z PALONYM MASŁEM! 168

smaki i połączenia włoskich pierożków. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ravioli z nadzieniem ze szpinaku, serka koziego i fety. Podane z ukochanym palonym masłem i chrustem z pieczywa i posiekanych migdałów.  To danie jest przekozackie! Przepis własny Przepis na ciasto na ravioli: - 400 g mąki pszennej np. tortowej lub typ 500 - 5 żółtek od szczęśliwych wiejskich

SMYKWKUCHNI
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 614

piecz kolejne 20-25 minut bez przykrycia. Gotowe! Ja najczęściej podaję pierś z kurczaka z porami i z kulkami ziemniaczanymi , ale świetnie pasuje też do tradycyjnych ziemniaków albo pieczywa.   Zobacz wszystkie moje przepisy Teraz jeszcze więcej przepisów, porad, wsparcia i inspiracji znajdziesz w mojej grupie na Facebooku – Rozdomowiona w akcji. Dołącz do nas, będzie fajnie! Kliknij, aby dołączyć

Rozdomowiona
wątróbka gotowana i duszona z papryką... 150

średnim ogniu - gotowana wątróbka również pasuje do pasztetu,farszu, wątróbka gotowana jest bardzo delikatna, krucha, jest bardziej lekkostrawna od smażonej na surowo, nam smakuje również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania