pieczywo - 17769 przepisów (strona:439/1185)

Długo duszona pręga wołowa z kością 106

podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy przygotowania pręgi wołowej, ze względu na niezwykły smak tego rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około

Programista w kuchni
Barszcz biały z grzybami 159

Gotować całość ok 30 minut. Do wywaru wlać przecedzony zakwas (do smaku) i zagotować. Następnie wlać śmietankę, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Barszcz przelać do talerzy. Podawać z pieczywem, groszkiem ptysiowym lub ugotowaną białą fasolą. Można również odcedzić grzyby, użyć ich do przygotowania uszek, które można dodać do tego barszczu (taką wersję przygotowuje moja mama

Czerwień i błękit
Śledzie w oleju z cebulką 104

świątecznym stole. Ba! Często pojawiają się na wszelakich innych uroczystościach, najczęściej imieninach czy rocznicach. Śledzie w oleju z cebulką zawsze się sprawdzą, to prosty przepis na danie do pieczywa i wspólnego biesiadowania. Smacznego! SKŁADNIKI: 8 płatów śledziowych ala matias 5 cebul ok. 300 ml oleju płaska łyżka cukru pudru 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego 5 kulek ziela angielskiego

Zasmakuj Kuchni
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 191

można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę.  I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej... z akcentem żurawiny. Schab faszerowany

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie w śmietanie i majonezie 370

tylko :) Równie świetnie sprawdzą się na Sylwestra, czy jako zakąska z okazji innej imprezy. Czasami lubię je sobie zjeść na zwykła kolację, tak bez okazji, z kawałkiem świeżego pieczywa z masełkiem. Wedle uznania takie śledzie w śmietanie i majonezie można również zaserwować na obiad wraz z ziemniakami w mundurkach. Śledzie z majonezem i ogórkiem konserwowym są tak pyszne, że koniecznie

Kulinarne Przeboje
Karkówka pieczona w powidłach 141

czasie wyjmujemy mięso ( pozostawiamy w tym samy naczyniu) i dolewamy wody.  Przykrywamy. Pieczemy w 180 stopniach ok 1 godziny. Podajemy z powstałym sosem lub jako wędlinę do pieczywa

Gotowanie Patki
Świąteczny bigos + film 110

gotujemy do miękkości jeszcze około 1 godziny, pod koniec gotowania do bigosu dodajemy koncentrat pomidorowy i całość doprawiamy solą oraz czarnym mielonym pieprzem. Tak przygotowany bigos podajemy z pieczywem.   Artykuł Świąteczny bigos + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Śledzie w occie estragonowym 151

koloru. Całość zalewamy ostudzoną zalewą, słoik zamykamy i wstawiamy do lodówki albo w inne chłodne miejsce. Te śledzie zdecydowanie najlepiej smakują po 4-5 dniach, podane z ciemnym, razowym pieczywem.   UWAGA! Śledzi nigdy nie zalewamy ciepłą, ani tym bardziej gorącą zalewą octową! Filety się zwyczajnie zaparzą, zmiękną, sflaczeją i nie będą ani trochę jędrne. SKŁADNIKI na 1 słoik pojemności

Karo in the Kitchen
ŚLEDZIE W OCCIE Z CEBULKĄ: przepis, jak zrobić 271

około 2 godziny. W tym czasie kilkukrotnie zmieniać wodę. Tak zrobione śledzie w occie to doskonała baza do wielu sałatek śledziowych, wyśmienite także jako samodzielne danie z kromką świeżego pieczywa z masłem. Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na śledzie w occie i przygotuj je jeszcze dziś. Spróbuj koniecznie, są pyszne! Przepis na śledzie w occie z cebulką. Śledzie

Moja Książka Kucharska
Doskonały śledź w sosie jogurtowym - fit - ulubiony 284

przełożyć do słoika, zakręcić i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 noc, by smaki się przegryzły podawać z posiekanym zielonym koperkiem do ziemniaków w mundurkach lub jako dodatek do pieczywa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 162

Smażę aż wątróbka będzie rumiana.  8. Dodaję jabłka i ccebulę.  9. Smażę na małym ogniu  aż jabłka będą miękkie.   10. Podaję z ulubionymi dodatkami : pieczywem, ziemniakami czy kaszą

Gotowanie Patki
Sałatka z fetą 150

aktualnie w lodówce, mogę wyczarować na prawdę fajny posiłek. Ta, którą Wam przedstawiam może stanowić świetny dodatek do mięs, możecie jeść ją także samą - z dodatkiem pysznego, świeżego pieczywa. Może także zagościć na Waszym świątecznym stole - jako jedna z 12 wigilijnych potraw lub w Boże Narodzenie - jako alternatywa na te cięższe, majonezowe sałatki :) Potrzebujemy: mix sałat, 1/2 sera typu feta

Przepis na Dzień Dobry
KLOPS PIECZONY (PIECZEŃ RZYMSKA) (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 640

szczególnie lubiana przez dzieci. Do tego tania i łatwa do przygotowania. Mięso można piec w foremce lub na blaszce. Klops pieczony (pieczeń rzymska) to kolejna domowa wędlina do keto pieczywa np do szkoły, na uczelnię, do pracy czy w podróż. Tutaj przepis podstawowy, który pochodzi z mojego domu rodzinnego, ale z różnymi dodatkami i przyprawami można tworzyć inne jego warianty

Ola la LCHF
Aromatyczny Schab z Patelni 148

masz pomysłu co podać na Świąteczny Obiad,  zapraszam na moje kotlety schabowe.  Robi się je bardzo szybko  Są aromatyczne i soczyste  Idealne do obiadu , pieczywa  Podane z Borówką z gruszką ze sklepu SKWORCU idealnie zgrywają się na Świątecznym stole. Zapraszam :)     Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania