Największą przyjemność mam w samym chodzeniu po lesie i zbieraniu grzybów, ta część z czyszczeniem i przygotowaniem potraw już trochę mniej mnie interesuje. Z roku na rok robiły się coraz większe zapasy grzybowe więc postanowiłam temu zapobiegać :) i bardzo często już drugi sezon oddaje znajomym grzyby. Wybierałam sobie trochę kurek i zrobiłam mój ulubiony sos na słodkiej śmietanie. Składniki: - 1 średni durszlak kurek, ok. 35-40 dag - 3 łyżki masła - 250 ml słodkiej śmietanki 12 %, możecie dać r... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...