pieczywo - 17769 przepisów (strona:436/1185)

Bułki na jogurcie 559

Chrupiące i super puchate bułki pszenne na jogurcie ! Przepis idealny na weekend, gdy nie mamy w domu świeżego pieczywa. Bułeczki jogurtowe są proste do zrobienia i potrzebują tylko trochę czasu, by wyrosły. - prosty skład i wykonanie - długo zachowują świeżość  - bez dodatku jajek w składnikach - bardzo chrupiące i puszyste

AniaGotuje.pl
Chowder z łososiem wędzonym 115

przygotowania w około 30 minut! Delikatne mięso ryby połączone kremowym bulionem na bazie białego wina. Szybki i pyszny przepis na łatwy obiad w środku tygodnia. Nieodłącznym dodatkiem jest chrupiące pieczywo, bez którego ta zupa nie będzie smakować tak dobrze. Pamiętajcie o nim! Jesień/zima to właściwie najlepszy sezon na zupy, zwłaszcza kremowe i rozgrzewające. Jeśli szukacie nowego przepisu, który

Słodkie Gotowanie
Gołąbki po meksykańsku 128

Gołąbki po meksykańsku Świetna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z kapustą. To danie możemy podać z pieczywem, ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. Jest bardzo łatwe i dość szybkie w przygotowaniu, a w smaku… pychotka! Polecam     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej 150g ugotowanego ryżu

Blog z Apetytem
Zupa gulaszowa 142

czosnkiem oraz kolorowe papryki i gotujemy jeszcze około 15 minut. Na sam koniec dajemy pomidory z puszki i zagotowujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Zupę podajemy z dowolnym pieczywem. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Gulasz szegedyński (z kapustą kiszoną) 151

laurowy, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa (ok. 40-60 minut) od czasu do czasu mieszając.  Doprawić słodką papryką, kminkiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczywem, pampuchami lub kołdunami. Opcjonalnie z kleksem kwaśnej śmietany. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 625,4 kcal Tłuszcz: 48,5g Białko: 34,6g Węglowodany: 10,2g Smacznego

Zielona Kuchnia
Zapiekanki z boczniakami i mozzarellą! Jak zrobić domową zapiekankę? 166

pieczarek, ale o niebo smaczniejsze.  Jeśli używamy grzybów, ważne są zioła, ja postawiałam  na tymianek, który bardzo lubię, nadał zapiekankom na prawdę wyjątkowego smaku. To co ważne pieczywo skrapiam dużą ilością oliwy, dobrej jakości oliwy, nie może być gorzka, możesz też wybrać masło, lub serek śmietankowy.  Ja zapiekankę po lewej stronie skomponowałam w ten sposób: - bagietka

SMYKWKUCHNI
Chleb proteinowo-otrębowy (dieta cukrzycowa) 120

masła klarowanego. Prosty do zrobienia mały chlebek na drożdżach. Wg książki z 1940 r. "Plotnikov, Kolesnikov: 350 sortov khlebo-bulochnykh izdeliy" zalecany przy diecie cukrzycowej. W smaku podobny do pieczywa typu Graham. Przygotowanie glutenu (Z 480 g ciasta otrzymuje się 90-120 g glutenu, w zależności od jakości mąki i stopnia wymycia skrobi) 300 g mąka pszenna 180 g woda

Przepisy na domowy ser i chleb
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 152

cytryny do smaku i smaż jeszcze przez chwilę do uzyskania odpowiednio gęstej, lepkiej konsystencji marmolady. PODANIE Dżem przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce. Podawaj ze świeżym pieczywem. Za rekwizyty do sesji w postaci press packa dziękujemy Electronic Arts Polska ! Grę możecie zakupić np. tutaj [/su_row] * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe

Nerds Kitchen
Tosty Elvisa 132

może jedną z najlżejszych form śniadania lub podwieczorku, ale jest to coś co po prostu trzeba spróbować! I można się od nich uzależnić. Opiekane na maśle jasne pieczywo a w środku ciągnące masło orzechowe i słodkie banany – zestaw mistrzowski w swojej prostocie. Od czasu do czasu jest to pokusa, na którą można albo nawet trzeba sobie pozwolić

Smaczna Strona
Klasyczny tatar wołowy 146

wadze mniej więcej 100 g. Układamy na środku talerza, palcem robimy wgłębienie do którego wkładamy surowe żółtko. Wokół układamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kiszony ogórek. Podajemy z pieczywem z dodatkiem masła

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 206

sałatą z winegretem lub gotowanymi na parze albo zapieczonymi warzywami. Na drugi dzień pieczeń świetnie nadaje się jako mięsny składnik gorących kanapek – zestawcie ją z grillowanym na oliwie pszennym pieczywem, sałatą i odrobiną rukoli, serkiem twarogowym doprawionym chrzanem i cienko skrojonymi korniszonami.   ZIMNY SOS CHRZANOWY Sos chrzanowy powstaje przez wymieszanie wszystkich składników i doprawienie do smaku solą (delikatnie) oraz

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z szynką 215

miski przekładam przygotowane składniki: brokuła, pora, jajka, szynkę, ogórki oraz groszek. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie całość mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deska serów i przekąsek 177

sera czy wędliny na dwa przeciwległe końce. Przyszedł czas na dodatki i owoce. Wypełnij nimi puste przestrzenie tak aby wypełnić je w całości. Do deski serów możesz podać tez pieczywo, z doświadczenia wiem, że są osoby które mogą o nie poprosić. Artykuł Deska serów i przekąsek pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Tosty z serem i winem 95

Tosty z serem żółtym czyli serem podpuszczkowym dojrzewającym. Ja wykorzystałam ser carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze

królestwo garów
Smarowidło (pesto) z czerwonej kapusty do chleba 147

gniazda nasienne. Przy pomocy malaksera z nożykiem w kształcie litery S zmiksować razem z orzechami  wymieszać z serkiem sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprawić solą i pieprzem podawać z pieczywem, czerwonym pieprzem utłuczonym w moździerzu i zieleniną. Na końcu skropić olejem przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania