CHLEB BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU I MĄKI)

46
  • CHLEB BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU I MĄKI)
  • CHLEB BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU I MĄKI)

    Przepis na : śniadanie

    Powstał z myślą o naszej małej smakoszce domowego pieczywa. Namoczyłam małą ilość kaszy, quinoa i amarantusa, bo bałam się, że ten eksperyment nie zakończy się pomyślnie. Myliłam się! Próbny chlebek wyszedł na tyle smaczny, że nie nadążałam z krojeniem kromek dla córek. Dodam, że pięknie pachnie po wyjęciu z piekarnika, ma bardzo ładny żółtawy kolor (podoba się dzieciom!), fajną konsystencję (nie kruszy się, jest zwarty i puszysty). W prawdziwym chlebie powinien być wyczuwalny lekki słód i to się tu zadziało za ... Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu


    Inne przepisy z Jeść, by żyć w zdrowiu

    Dodaj komentarz