Przepis na : kolacja
Dziś na Blogu szakszuka w wersji na zielono - ze świeżymi liśćmi szpinaku i fetą 🍳 Wspaniałe, ekspresowe śniadanie, które postawi każdego na nogi po ciężkiej lub nieprzespanej nocy 😉 Możecie ją również przygotować dla swojej Rodziny nie tylko w weekendowy poranek - także w tygodniu sprawdzi się znakomicie, ponieważ robi się ją błyskawicznie. Zieloną szakszukę warto podać z plasterkami awokado - wszystkie składniki idealnie się komponują, a kremowe awokado tworzy zgrany duet ze szpinakiem 😋... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...