Chili z dynią piżmową i papryczkami chipotle

Chili z dynią piżmową i papryczkami chipotle

Chili z dynią piżmową i papryczkami chipotle

Składniki: CHILI: 1 średnia dynia piżmowa (o wadze około 700 - 900 g); 1 średnia, czerwona cebula; 1 średnia czerwona papryka; 2 papryczki chili; 2 papryczki chipotle w sosie adobo; 3 ząbki czosnku; 2 puszki krojonych pomidorów wraz z zalewą (każda o wadze 400 g); 2 puszki czerwonej fasoli, odsączonej (każda o wadze netto, po odsączeniu 240 g) 2 łyżki oleju; 1 szklanka bulionu; 3/4 szklanki kawy rozpuszczalnej (przygotowanej z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej); 1 łyżka naturalnego kakao; 1/2 łyżki słodkiej, wę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.