JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK

Za oknami wiosna, a święta już za niedługo ..  Ale ten czas leci ! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem  Można serwować ją na świeżym pieczywie   lub np. nafaszerować nią jajka  SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Świeży koperek lub szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.