Kapusta kiszona do obiadu - kuchnia Babci

Kapusta kiszona do obiadu - kuchnia Babci

Kapusta kiszona do obiadu - kuchnia Babci

Przepis na : obiad

Uwielbiamy taką kapustę, gotowała ją moja Babcia, moja Mama i teraz gotuję ją ja. Polecam, jest pyszna.  Nie trzeba zagęszczać mąką, robi to starty na tarce ziemniak! Kapusta smakuje jak zasmażana, może być świetnym dodatkiem do drugiego dania, lub samodzielnym daniem, ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie!  1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 łyżki kminku 4 ziele angielskie 3 listki laurowe parę kulek pieprzu   czosnek 3-4 ząbki cebula 1 boczek 10 dag smalec 10 dag 2 ziemniaki Kapustę ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.