Kto z nas nie lubi roztopionego ciągnącego si ę sera? Taki jest właśnie pieczony camembert, jedna z tych przekąsek, która jest szybka w przygotowaniu, cieszy si ę dużym powodzeniem i chyba nie sposób jej odmówić;) P od delikatn ą sk ó rk ą camembert skrywa płynny, kremowy ser a dodatek suszonych pomidorów i czarnych oliwek dodaje daniu charakteru i wyjątkowego smaku. Tym sposobem zwykłą przekąskę zamieniamy w rozpustę kulinarn ą ;) Jeżeli lubi... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".