SUROWIEC -schab -słonina cienka bez skóry PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do schabu 15 g/kg -sól nie jodowana do słoniny 16 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to gotowa mieszanka przypraw w skład której wchodzi: gorczyca, majeranek, kminek, kolendra, lubczyk, papryka ostra i słodka, jałowiec). -czosnek granulowany 2 g/kg -cebula suszona płatek tylko na wierzch do puszki lub słoika ilość według uznania - puszki i zamykarka do puszek, słoiki, s... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.