Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

Pasta jajeczna, podobnie jak z twarogu to u nas rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Idealne smarowidło na kanapki. Dobra alternatywa dla wędlin i serów na kanapki. Polecam pastę z jajek, majonezu i musztardy z dodatkiem przypraw i świeżo skrojonego szczypioru. SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1,5 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku świeżo skrojony szczypior PRZYGOTOWANIE: Jajka siekam na mniejsze kawałki, umieszczam w misie blendera, dodaję majonez i musztardę oraz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.