Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem

Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem

Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem

Przepis na : śniadanie

Dziś na śniadanie poleca się kuchnia uzbecka. Katlama- warstwowy chleb z nadzieniem. Zazwyczaj nadzienie robi się ze smażonej cebuli lub mięsa, ja dziś zrobiłam z fetą. A Wy lubicie takie wynalazki? Składniki: – 100ml kefiru o temperaturze pokojowej – 50ml gorącej wody (nie wrzątku) – 1 łyżeczka drożdży instant – 1 łyżeczka cukru – 300g mąki pszennej – 25ml oleju rzepakowego – szczypta soli – sezam do posypania – 150g sera feta W misce wymieszać kefir, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.