Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem
Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem
Przepis na : śniadanie
Dziś na śniadanie poleca się kuchnia uzbecka. Katlama- warstwowy chleb z nadzieniem. Zazwyczaj nadzienie robi się ze smażonej cebuli lub mięsa, ja dziś zrobiłam z fetą. A Wy lubicie takie wynalazki? Składniki: – 100ml kefiru o temperaturze pokojowej – 50ml gorącej wody (nie wrzątku) – 1 łyżeczka drożdży instant – 1 łyżeczka cukru – 300g mąki pszennej – 25ml oleju rzepakowego – szczypta soli – sezam do posypania – 150g sera feta W misce wymieszać kefir, w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Armine
Warto przeczytać
Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Armi
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, placki, śniadania, feta, ser feta, mięso, roladki, warstwowa, pieczywo, bułki, chleb na drożdżach , bułka pszenna, mięsa pieczone
Inne przepisy z Smaki Armine
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję