W kuchni szkockiej istnieje wiele zup, większość z nich to pożywne i zawiesiste zupy z dodatkiem pęczaku, płatków owsianych lub ziemniaków. Takie zupy są idealne na długie, chłodne jesienno - zimowe dni. Teraz jednak jest wiosna, wszystko rozkwita, jest ciepło i słonecznie, dlatego też postanowiłam przygotować nieco lżejszą zupę, bardziej pasującą do obecnej pory roku. Zapraszam na szkocką zupę brokułową z wędzonym łupaczem . Zupa okazała się prawdziwym hitem, jest sycąca, delikatna, a dodatek wędzonej ryby nadaj... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...