Pasztet z gęsi ze śliwką.

Pasztet z gęsi ze śliwką.

Pasztet z gęsi ze śliwką.

Przepis na : śniadanie

Pasztet z gęsi ze śliwką można przygotować przy okazji gotowania rosołu lub odwrotnie, rosół powstanie bo gotujemy mięso na pasztet, lubię takie 2 w 1. Gęsina to bardzo smaczne mięso, więc nie trzeba nikogo przekonywać, że pasztet świetnie smakuje.  Śliwki dodają lekkiej słodyczy, co bardzo pasuje do mięsa gęsi. Pasztet jest delikatny i miękki, można go rozsmarowywać na pieczywie. Dobrymi dodatkami do pasztetu z gęsi ze śliwką będzie chrzan, ogórki kiszone, korniszony. Składniki: 60 dkg gotowanej gęsiny (mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.