Przepis na : śniadanie
Szakszuka z soczewicą jest moją kolejną, jajeczną propozycją na wypasione śniadanie. Szakszukę lubię za jej prostotę w przygotowaniu oraz możliwość eksperymentów przy jej przyrządzaniu – nie ma opcji, aby takie śniadanie nie wyszło. Mam nadzieję, że polubicie ten przepis tak samo jak ja Jeżeli szukacie inspiracji na wypasione, weekendowe śniadania, zajrzyjcie koniecznie tutaj: Przepisy na śniadania z jajkiem. Zobaczcie też inne przepisy na szakszukę: Szakszuka z cukinią Zielona szakszuka Szakszuka z b... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...