Sos grzybowy. Przepis krok po kroku.

Sos grzybowy. Przepis krok po kroku.

Sos grzybowy. Przepis krok po kroku.

Sos grzybowy Sos grzybowy. Składniki:   1 łyżka masła 1 cebula 400 g podgrzybków 200 g śmietany 30% UHT 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz, cukier   Przygotowanie:   Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę pokrojoną w kostkę.   Kiedy się zeszkli, dodaj grzyby pokrojone w plastry. Całość podsmaż aż grzyby zmiękną , około 5 minut. Po tym czasie wlej śmietankę, zredukuj na małym ogniu do pożądanej gęstości.   Dopraw solą i pieprzem, na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuron.com.pl

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.