Przepis na : obiad
Nerki wieprzowe z pieczarkami i cukinią Nerki wieprzowe, podroby , czyli trauma większości społeczeństwa Oczywiście są wyjątki , które tak jak ja i mój M. ,cenią tą pyszną piątą ćwiartkę mięsa Nerki bardziej niż inne podroby , potrafią zrazić do siebie konsumenta , z uwagi na przykry zapach . Nie jest to problem , pozbywamy się go , gotując nerki w wodzie , którą podczas gotowania , wymieniamy – zlewamy trzykrotnie . Poddane takiej obróbce wstępnej , są bardzo smaczne i zdrowe . Polecam , mimo że ciężko ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...