#leczo #obiad #papryka #cukinia #pomidory #cebula #czosnek #chilli Sezon na warzywa w pełni. W związku z tym przyszedł też czas, jak co roku, na leczo. Jest to węgierska potrawa znana także w Polsce, na Słowacji, Ukrainie, w Niemczech, Czechach, Austrii i Izraelu. U mnie w domu robiło się ją bardzo często. Często zalecam ją pacjentom, ponieważ mało jest takich potraw, w których można na raz zjeść aż tyle warzyw. Leczo można również zawekować w słoiku, tylko wtedy najlepiej bez mięsa, żeby dłużej było świeże. ... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com