Moje Chaczapuri, czyli chlebek serowy

Moje Chaczapuri, czyli chlebek serowy

Moje Chaczapuri, czyli chlebek serowy

Najlepszy ser domowy to taki, kiedy ogrzewamy mleko zaraz po ukiszeniu. Ser jest wtedy gładki, lekko kwaskowaty. Jeśli chcemy otrzymać ser o bardziej zdecydowanym smaku kwaśne mleko trzymamy 2-3 dni zanim będziemy go podgrzewać. Jeśli chcemy otrzymać ser bardziej zwarty, należy po odcieknięciu serwatki położyć ser w zawiniętym bawełnianym woreczku na deskę kuchenną położyć na serze drugą deskę i obciążyć dodatkowo czymś ciężkim. Taki ser będzie się dobrze kroił. Ja pominęłam ten etap, bo chciałam otrzymać s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.