Świeża makrela pieczona z pomidorkami

Świeża makrela pieczona z pomidorkami

Świeża makrela pieczona z pomidorkami

Przepis na : kolacja

Ryby są obecne na naszym stole dwa razy w tygodniu. Makrela jest tanią, tłustą rybą morską. Polecam ją szczególnie z piekarnika lub grilla.  3 świeże makrele  sól pieprz oliwa z oliwek cytryna  3 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku pomidorki bazylia Umyj makrele, do wnętrza ryby włóż po gałązce rozmarynu, pocięty w plasterki czosnek. Na wierzch rozłóż pomidorki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut. Podawaj z pieczywem posmarowanym np. tapenadą z czarnych oliwek lub pesto.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.