14 . 07.2018 Magda Leczo to świetne danie, które zawsze wszystkim smakuje, wykarmie głodną i dużą rodzinę, a dzięki prostemu przygotowaniu, kucharz też ma mało pracy. Ja najbardziej lubię w leczo dojrzałe, letnie warzywa, panowie, oczywiście, solidne kąski kiełbasy. W tym przepisie postawiłam na naprawdę solidną porcję mięsa i oprócz kiełbasy dodałam kawałki schabu – miękkie, rozpadające się i przesiąknięte smakiem papryki. Składniki (na 3-4 duże porcje): 400g schabu 1 duże pętko kiełbasy – użyłam p... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.