ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy)

ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy)

ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy)

Przepis na : śniadanie

Dziś przepis na ser smażony, bardzo popularny na terenie Kujaw, tradycyjny produkt tego regionu. Do sera smażonego, dla wzbogacenia smaku i aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka 2-3 łyżki ziaren kminku wykonanie: Twaróg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.