Dziś prosta pasta z twarogu, jajek ugotowanych na twardo i siekanego szczypioru . Wspaniała alternatywa dla wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste. Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim lub skyrem, dzięki czemu zyskuje bardzi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...