PROZIAKI

PROZIAKI

PROZIAKI

Proziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie nam chleba. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z dodatkiem masła lub dżemu. Polecam :) SKŁADNIKI: szklanka kwaśnego mleka, maślanki lub ke... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, pierogi, pierogi przepis, chleb, ciasto, pieczywo, przekąski, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, bez pieczenia, chleb mieszany, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie przekąski

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.