Przepis na : kolacja
Polecam bardzo szybką i prostą w wykonaniu pastę do pieczywa. Wystarczą cztery składniki plus przyprawy, a mamy sporą miseczkę pysznej pasty. Jak ktoś lubi gładką to można ją zblendować. Ja osobiście lubię o takiej konsystencji. Bardzo polecam, przygotujcie i podajcie na śniadanie lub kolację, zapewniam, że będzie pysznie. Zapraszam :) Składniki: 4 jajka 6 suszonych pomidorów 10 dag sera żółtego 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obier... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...