Hej! Domowa piekarnia działa na pełnych obrotach. Dzisiaj następny pyszny chlebek. Niezwykle pachnący, bo ma dodatek żurku i czarnuszki. Do czarnuszki trzeba się przekonać. Ma swój specyficzny smak i nie każdy go toleruje. Całe szczęście, że my nie mamy z nią problemów i używamy jej kiedy nam pasuje. Potrzebujemy: Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...