Przepis autorski (mój). Bardzo lubię różnorodne pasty (zerknijcie na moje przepisy - klik ), a jajeczne w szczególności (tu przykłady - klik i klik ). Tym razem przedstawiam Wam ekspresową wersję, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem , czy nawet plackami naleśnikowymi. Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Kotlin) 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki suszonego k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...