smalec-smarowidło z czerwonej fasoli...
smalec-smarowidło z czerwonej fasoli...
Składniki: fasola czerwona ziarna 1/2 kg, woda 1,5 ltra do gotowania, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 3 sztuki, tłuszcz z gęsi 2 łyżki, ząbki czosnku 6 sztuk, majeranek 3 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka ziarna czerwonej fasoli moczyć w zimnej wodzie całą noc, rano wodę wylać, wsypać fasolę do szybkowara, wlać 1,5 ltra wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, po zasyczeniu pary gotować 40 minut, zostawić do wystudzenia w szybkowarze,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, czerwona fasola, fasola czerwona, pieczywo, dietetyczne , dietetycznie
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję