gallo (charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej a'la sałatka-sos w postaci drobno pokrojonych pomidorów z cebulką i kolendrą, często także z jalapeno, serwowana jako dodtek do różnych dań, jak. np. taco, czy burrito) , sera czy pomidorów. Dziś zapraszam na wersję drobiową. Składniki (4 porcje) -4 tortille -500 g filetu z kurczaka -czerwona papryka -zielona papryka -1/2 dużej cebuli
Zielona Kuchniakawałku kurczaka układamy plasterek boczku wędzonego *** *** Kurczaka z boczkiem nakłuwamy na wykałaczki tworząc harmonijkę. Dodatkowo możemy obrócić mięso na patyczku kilka razy wokół własnej osi *** *** Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie (lub w piekarniku, albo smażymy na patelni) do ładnego zrumienienia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA
Blog z Apetytemprzepadam za połączeniem słodko kwaśnym to ta sałatka smakuje mi bardzo. Warto pilnować ilości składników by uzyskać idealny smak. Przepis znalazłam na tym blogu. Składniki: (na dwie porcje) główka sałaty lodowej 3-4 plastry ananasa z puszki 2-3 łyżki ziarna słonecznika ( ja użyłam orzechów włoskich) 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ok. 300 g) 2 łyżki majonezu + łyżka
Na moim talerzupyszne antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Na jej końcu znajduje się rozdział: Włoskie ABC, który zawiera przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach. Oprócz znakomitych receptur są tu również praktyczne rady, czyli np. jak prawidłowo pokroić kurczaka, przygotować ravioli lub chociażby uformować
Di gotujecurry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie się drugie takie uniwersalne warzywo No chyba tylko poczciwa bulwa jaką jest ziemniak. Ale najlepszym pomysłem ze wszystkich jest cukinia faszerowana mięsem mielonym . Dowolna dusza Cukinie można faszerować dowolnie, ostatnio na przykład nadziałem ją kurkami i kurczakiem . Jeżeli zostanie Wam ryż
kuron.com.plgroszkiem osączyć z zalewy Umyty filet z kurczaka osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę, posypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie do smaku sól i pieprz Na koniec dodać majonez i dobrze wymieszać składniki. Uważam, że sałatka równie dobrze może smakować jeśli mięso usmażymy w przyprawie
Proste Potrawyszklanek czerwonego umytego winogrona pojedyncza pierś z kurczaka garść orzechów włoskich majonez Przygotowanie : Winogron pokroić na połówki i wyjąć pestki Mięso umyć, pokroic w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu Orzechy pokruszyć Wszystkie składniki połączyć, posypać na natką i dodać majonez- wymieszać. Pomysł na sałatkę podsunęła mi Dorota, dzięki
Proste Potrawypatelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek Kurczaka możemy pokroić w kwadraty lub tak, jak ja, nakłuwać na patyczki w harmonijkę przekładając kawałkami ananasa (ananasa należy wbijać na patyczki do szaszłyków w poprzek, ponieważ w przeciwnym razie będą spadać) Szaszłyki smażymy ok. 10 minut z każdej strony Podajemy z ulubioną sałatką. Ja zrobiłam sałatkę z kuskusem. Smacznego
Szczęśliwa kuchniawarzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka czy też innego delikatnego mięsa. Mi smakuje
Ostra na Słodkoprzepadam za połączeniem słodko kwaśnym to ta sałatka smakuje mi bardzo. Warto pilnować ilości składników by uzyskać idealny smak. Przepis znalazłam na tym blogu. Składniki: (na dwie porcje) główka sałaty lodowej 3-4 plastry ananasa z puszki 2-3 łyżki ziarna słonecznika ( ja użyłam orzechów włoskich) 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ok. 300 g) 2 łyżki majonezu + łyżka
NA MOIM TALERZUpierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka
pieprzny smaczekpatelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek Kurczaka możemy pokroić w kwadraty lub tak, jak ja, nakłuwać na patyczki w harmonijkę przekładając kawałkami ananasa (ananasa należy wbijać na patyczki do szaszłyków w poprzek, ponieważ w przeciwnym razie będą spadać) Szaszłyki smażymy ok. 10 minut z każdej strony Podajemy z ulubioną sałatką. Ja zrobiłam sałatkę z kuskusem. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPyszny pomysł na obiad lub na ciepłe danie na imprezę - zaskoczycie swoich gości ,bo kto nie lubi kebaba. Możecie podać z frytkami lub sałatką ze świeżych
Swojskie jedzonko[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 2 zupki a la chińskie 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy natka pietruszki lub selera 300
Domowy Smak JedzeniaKasza gryczana, której solo nie cierpię. W takiej wersji nie dość, że zdrowa to jest jeszcze przepyszna. Polecam każdemu. Ciekawy obiad na szybko. Składniki na kaszę
Karola gotujeSurówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka
Słodkie okruszki