Przepis na : obiad
Pyszna i chrupiąca surówka z jabłek i kalarepy. Świetnie komponuje się obok glazurowanej młodej marchewki. Podałam ją do kurczaka w cieście francuskim. 2-3 jabłka 2 kalarepy 1 pęczek koperku 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany sól Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w średniej wielkości kostkę. Kalarepę obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Koperek drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku szczyptą soli. Mieszamy. ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...