Dietetyczna i smaczna zupa na obiad. Składniki: Groch łuskany 20 dag Wywar warzywny 1 ½ litra (może być z kostki) Marchewka 1 szt. Suszone borowiki ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Majeranek do smaku Smalec 1 łyżka Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć i ugotować do miękkości. Groch również namoczyć, zalać wywarem, wrzucić 2/3 namoczonych borowików i gotować do miękkości. Marchewkę obrać, zetrzeć i podsmażyć na smalcu z resztą grzybów. Zupę doprawić do smaku, rozlać na talerze, włożyć po łyżeczce smażonej march... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com