Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki

Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki

Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki

Bakłażan pod parmezanem – to absolutny klasyk włoskiej kuchni, najprostszy z najprostszych, a przy tym wykwintny i niezwykle smaczny. Zrobisz go na bazie trzech składników w 40 minut. 4 osoby będą się delektować za 15 zł. Poziom trudności: bardzo łatwe Czas: 20-25 minut Trudno uwierzyć, że podpieczony na patelni parmezan zapieczony z prostym sosem pomidorowym i parmezanem można podać jako wykwintną przystawkę, albo wykorzystać jako sycący lunch do pracy. A tak właśnie jest tym daniem. Jest niezwykle łatwe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, zapiekanki, zapiekanka, przystawki, pieczywo, mięso, zapiekanka z serem, drugie danie, dania bez mięsa, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem , mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.