Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Treściwa i rozgrzewająca fasolka po bretońsku to klasyczna kuchnia polska. Któż z nas nie zna smaku tego jednogarnkowego tradycyjnego dania... W jego skład wchodzi biała fasola tzw. Piękny Jaś, którą dusi się w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy. Do tego obowiązkowo kromka dobrego pieczywa lub kajzerka i mamy sycący zimowy obiad. Składniki na około 3 litry: 500 g białej fasoli 400 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego duża cebula  3 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, zupa pomidorowa, boczek, mielone, kiełbasa, fasolka, sos pomidorowy, sosy, obiad, pieczywo, fasolka po bretonsku, mięso, danie jednogarnkowe, biała kiełbasa, mięso mielone

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.