spróbowania był pieróg gryczany z żurawiną. Smak był zdecydowanie "mój" gdyż uwielbiam kuchnię z mojego ukochanego regionu czyli południowo-wchodniej Polski. W składzie oprócz gryki znaleźć można było m.in ziemniaki, śmietanę i słoninę. Osłuchałam się na temat mojej ukochanej kaszy gryczanej, jej właściwościach i pomysłach na wykorzystanie kaszy jak i mąki. Dodatkowo przygarnęłam do siebie ciasteczka gryczane, które
CzarnawisienkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nalewka z czarnej porzeczki to wybitny trunek, a jej smak i aromat jest bardzo silny. Nalewka z czarnej porzeczki to …
My Blueberry CornerEuropy. Oto kasza jaglana. Oprócz smaku kasza jaglana wyróżnia się wszechstronnym zastosowaniem w kuchni – od dodatków do dań mięsnych po wypieki i słodkości. Jest bogata w składniki odżywcze i ma właściwości lecznicze. Kasza jaglana jest kaszą lekkostrawną i nie zawiera glutenu. Nie powinno jej zabraknąć w diecie chorych na celiakię i niedokrwistość. Jest zasadotwórcza, tak jak kasza gryczana, i pomaga
My Chcemy JeśćDziś będzie krótko ;-) Placki z jabłkami to jedno z ulubionych dań mojej córci :-) A te smakują jej wyjątkowo - delikatne, puszyste, aromatyczne... sama też lubię ;-) To kto
Czary - gary w kuchniTa sałatka u nas w domu to taka dyżurna sałatka imprezowa. Nazwałyśmy ją wraz z córką "osiemnastka", bo właśnie na jej osiemnastych urodzinach zrobiła prawdziwa furorę
Kuchnia z widokiem na ogródzwiązanie z wyznaczonymi kiedyś sobie szablonami sprawia, że sami nie mają odwagi stanąć w kuchni i zacząć eksperymentować. Myślę, że małymi kroczkami da się, wyjść do szerszego grona odbiorców i choć w minimalnym stopniu wpłynąć na polepszenie zdrowia niejednej osoby. Co do szarlotki i jej smaku: nienagannie słodka, lekka, świetnie uzupełnia się z kawałkami jabłek. Podczas pieczenia daje
healthy dreamsnajbardziej kojące dla mnie dania, to takie z nutką egzotyki. Idealnie sprawdza się wtedy kuchnia tajska z boskim połączeniem chili i mleka kokosowego. Do mleka kokosowego doskonale pasują też krewetki i dynia. Przy tej egzotyce paradoksalnie właśnie z dynią miałam największy problem. Nie było jej w pobliskich warzywniakach. Trochę mnie to zdziwiło, bo przecież sezon jeszcze trwa. A może się
Pełny talerzBohaterką dzisiejszego przepisu jest kasza blugur. Lubię poznawać nowe smaki. W jednym z supermarketów znalazłam stoisko z kaszami, na wagę. Była i kasza bulgur, dzisiaj przygotowałam
Moja smaczna kuchniaMarzec zaczynamy od czegoś prostego i bardzo smacznego. Zupa ostro-kwaśna może nie wygląda zachęcająco, ale warto jej spróbować. Zamiast makaronu dodajemy do niej surowe jajko
W kuchni wieczoremDzisiaj danie dla prawdziwych hardcorowych pań domu. Cassoulet to potrawa z Langwedocji. W jej skład wchodzi przede wszystkim fasola oraz mięsa - kacze lub gęsie oraz wieprzowe
W kuchni wieczoremObiad dietetyczny bogatoresztkowy dla mojej córeczki. I dla każdego , kto się chce troszkę podładować pozytywnie oraz usunąć resztki ze swojego organizmu, pisząc ładnie. Będzie to euforyczna
Z Kuchni Do KuchniPomysł z dokumentowaniem kulinarnych poczynań naszej najmłodszej (póki co rzecz jasna;) latorośli, tak bardzo przypadł jej do gustu, że teraz tym bardziej trudno będzie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławielbicieli podrobów. Szybkie danie obiadowe z nutą słodyczy od jabłek i miodu. Dla tych, którzy nie znoszą jak wątróbka drobiowa pryska i strzela na patelni znalazłam rozwiązanie. Polecam ugotowanie jej na parze przed wrzuceniem na patelnię. Wątróbka przygotowana w ten sposób pozostaje soczysta i zachowuje swoje wartości odżywcze jak żelazo, cynk, witaminy z grupy B. Wątróbka drobiowa z jabłkami(...)wierzchu ułożyć obsmażone ziemniaki oraz wątróbkę z jabłkami, cebulą i sosem z wina. Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaDziś dla odmiany chciałabym z wielką przyjemnością przedstawić Wam firmę, z którą współpracuję już od dłuższego czasu oraz jej wspaniałe, zdrowe i przede wszystkim polskie produkty, czyli Ogródek Dziadunia . Ogródek Dziadunia od prawie 25 lat zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców. Jest to mała, rodzinna firma, która produkuje cudowne i pyszne wyroby oparte na tradycyjnych domowych recepturach, przekazywanych(...)Pamiętajmy również, skąd pochodzimy i bądźmy dumni z naszej polskiej, cudownej kuchni oraz polskich warzyw i owoców, których mamy tak wiele! Ogródek Dziadunia również ceni sobie wspomniane przeze mnie powyżej wartości. Dlatego też jestem bardzo dumna ze współpracy z tak wspaniałą firmą a Wam serdecznie polecam jej produkty
Garniec MagalieMALMA konkurs rozwiązanie Oj, wybór był trudny … ale udało mi się wybrać dwa przepisy, które spełniały wszystkie warunki konkursu ! i Agata i jej makaron
Kuchnia na wzgórzu