przewodnim były kasze. Z racji tego, że to produkt, który rzadko gości w mojej kuchni, a nawet znajduje się na mojej kulinarnej czarnej liście, zdecydowałam się poznać go lepiej. Nie ukrywam, że moja miłość do kaszy umarła już w dzieciństwie, gdy byłam zmuszana do jej konsumpcji w szkolnej stołówce. W domu mama też jej jakoś nie nadużywała w przygotowywaniu posiłków(...)dlatego i ja dotychczas ograniczałam się tylko, do podawania jej mężowi z gulaszem. Odczarowywanie zaczęło się poprzez, zapoznanie się z pozostałymi uczestnikami warsztatów. Dorota przygotowała kilka pytań, dzięki którym mogliśmy się troszkę lepiej poznać. Na a później przeszliśmy od słów, do czynów: Mistrz mówi uczeń słucha, czyli o co chodzi z tymi kaszami Czytanie przepisu ze zrozumieniem
Kuchnia w opałachpowszechnie wiadomo Ola uwielbia wszelkiego typu elektroniczne gadżety, ale nie spodziewałem się, że kiedyś zapała aż tak wielką miłością do sprzętów kuchennych. Tym razem Jej wybrankiem został Multicooker Redmond RMC-M90 o którym kilka słów znajdziecie poniżej. Ale.... zacznijmy od początku..... Multicooker Redmond RMC-M90 - zdjęcie ze strony producenta zdjęcie ze strony producenta Otóż(...)puszczy - czyli Arabia Saudyjska oczami Polaka - Dinesh nie jada wołowiny, Hafiz i Faiz nie przepadają za kurczakiem, Mariusz lubi naleśniki z serem jogurtowym, a ja jestem wielkim miłośnikiem kuchni polskiej. Co za tym idzie zdarza się nam na jeden obiad przygotowywać cztery różne potrawy, bo każdy chce zjeść coś innego, niż pozostali. zdjęcie ze strony producenta Drugim naszym ulubionym sprzętem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jeżeli jesteście w posiadaniu bardzo dojrzałych bananów, przygotujcie sobie przepyszne placuszki serowo- bananowe. Przepis
magiczna kuchnia KasiTrzydziestka na karku, a ja nigdy sama gołąbków nie robiłam :) W domu rodzinnym Mama zawsze zapiekała je w piekarniku i gdybym robiła sama, to pewnie
Kuchnia w czekoladzieLato to cudowna pora, gdzie pod dostatkiem mamy warzyw i owoców. Dziś królową dania jest fasolka szparagowa. W moim domu rodzinnym podawana zawsze była z bułką
Basia w kuchniKiedyś przyrządzenie ryby w panierce sprawiało mi ogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDzisiaj proponuję chyba najprostszą sałatkę, jaką znam - do jej przygotowania wystarczą w zasadzie cztery składniki - pomidory, mozzarella, bazylia i oliwa oraz 10 minut pracy. Ja proponuję
Wyprawy kulinarneBardzo często spotykam się z pytaniem : "Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? " Odpowiedź jest prosta a lista składników bardzo krótka :) Mąka, sól i woda ale ważne
Marcepanowa kuchniaMoi Drodzy, jedziemy na Podlasie. Zrobimy pyszną, aromatyczną i bardzo prostą w wykonaniu zupę grzybową. Podparłam się orginalnym przepisem z książki Magdy Gessler „Smaczna Polska”. Zupa
Z Kuchni Do Kuchniidealne w formie chrupiącej przekąski. LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze! I jej się udało! Pokazała jak połączyć te cechy, których tak bardzo szukamy w produktach – ma być zdrowo, ma być smacznie i ma być w przystępnej cenie. W mojej kuchni płatki LUBELLA zagościły na stałe, a codzienne, już takie „rytualne” śniadanie stało się jeszcze
Ostra na Słodkowitam. Podnoszą oporność organizmu szarpanego jesiennymi przeziębieniami i brakiem słońca. Jeśli aronię zebraliśmy wcześniej należy jej owoce przemrozić w zamrażalniku przez 3 dni aby pozbawić je charakterystycznej goryczki. Owoce płuczemy i przebieramy z gałązek. Układamy na płóciennym lub papierowym ręczniku. Najlepiej w pobliżu kuchni lub kominka ale z braku laku wystarczy kuchenny parapet. Suszone owoce możemy długo przechowywać. Wykorzystujemy
prawdziwe jedzenieCiastka, które powstały dzięki modyfikacjom mojej siostry, która chce bardzo szybko wyjść z kuchni i zadowolić swoje córeczki, a uwierzcie mi, to nie jest proste Mój Pan Sz. zamknie buzię na znak protestu, a one potrafią właśnie buziaki otworzyć i powiedzieć jej, nie przebierając w słowach, że danie nie sprostało ich wymaganiom. Te ciastka sprostały! Są przepyszne, delikatnie kruche
zabawa smakiemproponuję bardzo orzeźwiający, prosty w przygotowaniu, bez mleczny koktajl, który zrobiłam specjal for Córcia. Smakował jej bardzo choć okazał się na tyle sycący, że i ja pojadłam, no właśnie jest bardzo gesty więc polecam zaopatrzyć się w łyżeczkę :) inspiracją była koktajlowa strona z KUCHNI 6/2014.Orzeźwiający koktajl
Dzieje kuchennej Wiewióryowoców.Jako bazy użyłam mieszanki herbacianej firmy SKWORCU o szumnej nazwie Anielskie Łąki. Zainteresował mnie jej ciekawy, apetyczny skład: chińska zielona herbata Sencha herbata biała Snow Buds płatki róży liście Ginko płatki prawoślazu lekarskiego papaja, ananas, truskawka, malina Jak tylko otworzyłam paczuszkę, w kuchni zapachniało obłędnie! Jestem zdania, że obok smaku, kolejnym istotnym zmysłem na który dobra herbata ma wpływać
Grunt to przepis!imprezy, czy też przyjęcia. Jej zalet jest mnóstwo, nie pomijając przy tym nietuzinkowego smaku piwa przełamanego miodem. Umyślnie pomijam proces przygotowywania białej kiełbasy, i tak większość osób sięga po gotowe produkty. Gdyby ktoś jednak chciał samodzielnie ją wykonać, polecam wam ten wpis . Sposób przygotowania jest naprawdę prosty, nie wymaga od nas zaawansowanych umiejętności w kuchni. Zabieramy się zatem do pracy(...)surowe szklanka piwa dwie duże cebule 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu łyżka masła pieprz i sól Przepis – Biała kiełbasa w piwie Zaczynamy od obrania cebuli i krojenia jej w połówki, czy też piórka. Cebulę smażymy na maśle do czasu lekkiego zarumienienia. Zazwyczaj zajmuje to około 4-5 minut. Po usmażeniu cebulę wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Na cebulę
Kuchennyviral.plimprezy, czy też przyjęcia. Jej zalet jest mnóstwo, nie pomijając przy tym nietuzinkowego smaku piwa przełamanego miodem. Umyślnie pomijam proces przygotowywania białej kiełbasy, i tak większość osób sięga po gotowe produkty. Gdyby ktoś jednak chciał samodzielnie ją wykonać, polecam wam ten wpis . Sposób przygotowania jest naprawdę prosty, nie wymaga od nas zaawansowanych umiejętności w kuchni. Zabieramy się zatem do pracy(...)surowe szklanka piwa dwie duże cebule 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu łyżka masła pieprz i sól Przepis – Biała kiełbasa w piwie Zaczynamy od obrania cebuli i krojenia jej w połówki, czy też piórka. Cebulę smażymy na maśle do czasu lekkiego zarumienienia. Zazwyczaj zajmuje to około 4-5 minut. Po usmażeniu cebulę wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Na cebulę
Kuchennyviral.pl