To coś więcej niż tylko zupa. To zupa, która smakuje każdemu dziecku. Nie wiem na czym polega jej ewenement, ale i ja byłem kiedyś jednym z
Ania i Marcin gotująPamiętacie z dzieciństwa pajdę chałki z masłem lub dżemem? Ja sobie właśnie dzisiaj przypomniałam i zapragnęłam jej NATYCHMIAST! :) Najgorsze było oczekiwanie, gdy leżała już na kratce
My Culinary ArtPizza z patelni to uproszczona i expresowa pizza w dodatku bez drożdży, bez piekarnika, bez czekania. 15 minut i gotowa ... no może troszeczkę przesadziłem 20 minut
Mechanik w kuchniUwielbiam stronę The Joy of Baking. Prowadzi ją małżeństwo o swojsko brzmiącym nazwisku: Jaworski. Stephanie piecze, a jej mąż operuje kamerą :). Ich strona odwiedzana jest przez
Przepisy AleksandryRobiłam ,,Młodą kapustkę na maśle -zasmażaną ,, .Odłożyłam jej trochę i zamroziłam ( bo po prostu było jej za dużo na nas).Od razu pomyślałam o tym , że
Buniabaje w kuchniWarto do niej przygotować grzanki z chleba lub uprażyć ulubione nasiona – dodadzą jej ciekawszego smaku. Co jeszcze można zrobić z białej kapusty? Proponuję przede wszystkim sałatkę afrykańską chakalaka , która już dawno temu skradła moje serce. Artykuł Krem z białej kapusty pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanBawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekoladowych smakołyków działało na mnie terapeutycznie? Może trochę, ale dzięki temu, że tak to lubię zawsze zyskuje na tym mój syn, bo wychodząc z kuchni pozostawiam po sobie czekoladowe pyszności. Tym razem zrealizowałam taki mój własny pomysł na nadzienie
Blondynka GotujeCzekaliśmy na tę książkę, bo kochamy się w kuchni bliskowschodniej niczym w Xavierze Dolanie z Wyśnionych miłości . Samar stworzyła coś bardzo osobistego. To trochę książka kulinarna, a trochę wspomnienia, a trochę przewodnik po Libanie. Przetyka przepisy i sekrety gotowania opisami jej domu, wakacji w Aynacie i rodzinnych spotkań przy stole. Wysyca wszystko smakami, zapachami, aromatami, kolorami, fakturami i pięknymi zdjęciami
GRUBY WAŁEKjedna rzecz, za ktora wrecz przepadam i nie wyobrazam sobie zeby nie miec jej w lodowce. Mowa o gotowym ciescie francuskim. Zrobienie go w warunkach domowych jest zbyt czasochlonne, wiec wole tylko siegnac po gotowa paczuszke ze sklepowej chlodziarki.Ciasto francuskie daje wiele mozliwosci, w mojej kuchni jest skladnikiem tart wytrawnych i slodkich, jest tez doskanale na roznego rodzaju przekaski
Przysmaki Karolkiniedawno obiecałam, wrzucam przepis na kimchi, czyli koreańską kapustę kiszoną. Kapustę pekińską kiszoną na ostro oczywiście. Trochę pisałam już na jej temat przy okazji zupy Kimchi Jjigae, więc dziś tylko przepis. ;) Przepis znalazłam tutaj . Mogłoby się wydawać, że robienie kimchi jest to trudne i czasochłonne, ale zapewniam, że jest to bardzo proste i wdzięczne zajęcie. Odkąd(...)kimchi do słoików, nie wypełniając ich do pełna, ponieważ kapusta będzie wytwarzała sok i gaz, a kiedy się ją otworzy to z pewnością wybuchnie. ;) No, może nie wysadziła nam kuchni w powietrze, ale połowa zawartości słoika znalazła się na mnie i na meblach. ;) Zakręcam słoiki dość mocno i przez pierwszą dobę zostawiam je w temperaturze pokojowej, potem chowam do lodówki
Kuchnia PrezydentowejPrzyprawa bardzo interesująca.Dodajemy ją do sałatek na bazie owoców np.z banana,mango,ogórka,z pomarańczy zyskują on wtedy na smaku i zapachu.Świetna jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMałe słodkie co nieco dla uprzyjemnienia stresujących pierwszych dni w szkole czy przedszkolu na pewno będzie mile widziane przez naszych milusińskich. Moja córeczka uwielbia kruche ciasteczka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamojprzepisna.pl | Chleb pszenny z płatkami owsianymi Jak tylko zobaczyłam ten przepis na blogu Sto kolorów kuchni pomyślałam, że muszę go upiec. Wyglądał tak smakowicie, a przy
moj przepis naOstatnio na blogu pojawia się coraz więcej słodkich dań, szczególnie placuszków. Często z nimi kombinuję na różne sposoby, bo córeczka je uwielbia. Dziś na podwieczorek zrobiłam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo lubię wątróbkę na wszelkie sposoby. Przepis na taką w ogórkowym sosie kiedyś od znajomych przyniósł mój tata. Jest bardzo delikatna a ogórkowy akcent nadaje wyraźnego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMięciutkie, rozpływające się w ustach mięsko,sosik gesty, delikatny, śmietankowy. Tak mówi o tej potrawie moje dziecię. A uwierzcie mi, że jest bardzo wybredna. I taki
Kuchnia z widokiem na ogródDawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTa śliczna mała blondynka potrzebuje naszej pomocy. Nie bądźmy obojętni...http://fundacja-sloneczko.pl/apele/pokaz_opis.php?ida=229%2FKWiktoria urodziła się w 2005 roku i od urodzenia choruje na Osteogenesis Imperfecta- Wrodzona
Codzienna kuchnia niecodzienna