Sałatka grecka to niesamowicie pyszne wspomnienie ubiegłych wakacji na greckiej wyspie Kos. W naszym hotelu podawano ją do każdego posiłku, a jedzenie jej przez tydzień w
Życie ze smakiemNie mam pojęcia o co chodzi z tortami, ale wszyscy je uwielbiają. Gdy Miśka słyszy, że w planach mam tort to oczy jej się błyszczą i
greenscarfJakiś czas temu zmuszona byłam przejść na kilka dni na lekkostrawną i półpłynną dietę. Wtedy to aby nie być na samych kleikach ryżowych, wymyśliłam sobie taką
Kuchnia z widokiem na ogródKiszona na białym winie kapusta świetnie smakuje z wieprzowiną – np. w klasycznym wydaniu z golonką, ale po drodze jej też z ciemnym mięsem kurczaka. Połączenie kapusty
Karo in the KitchenJadłam już kilka razy, ale nigdy w domu. Jakoś tak wyszło. Dzisiaj trochę odmiany i chili con carne jest na moim własnym stole :D Na zimowe
Szczęśliwa kuchniaDawno szukałam przepisu na bułki, które mi na pewno wyjdą. Miałam do czynienia z różnymi przepisami i każdy miał w sobie coś, co mi totalnie nie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comcieście francuskim to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych parówek. Parówki w cieście francuskim smakują doskonałe na ciepło, albo na zimno. To idealna przekąska do przygotowania na szybko. Do jej przygotowania potrzebujemy jedynie cienkich parówek, gotowego ciasta francuskiego i ulubionego ketchupu i majonezu. W formie mniejszych kąsków świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju imprezach, również w Karnawale. Parówki w cieście francuskim(...)ciasto ładnie się zarumieni. Podajemy z keczupem, majonezem lub sosem czosnkowym, albo innym ulubionym. Smacznego 🙂 The post Parówki w cieście francuskim appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Regularne spożywanie tego typu ziaren wspomaga przemianę materii, układ trawienny.Wspomaga działanie(...)bakteriobójcze,dba o uklad krwionośny.Wspomaga pracę mózgu, poprawia przemianę materii. Cynamonowy raj to naprawdę raj dla ciała jak i ducha. Wspaniały smak i niezapomniane wrażenia przy eksperymentowaniu w kuchni z dodatkiem ziaren od Ziarenkowo. Więcej na ZIARENKOWO-KLIK! Polub Ziarenkowo na Facebook-u FACEBOOK-Ziarenkowo
Z Kuchni Do Kuchniniezwykle uniwersalne naczynie, którego lubię używać w kuchni. Dziś zapraszam na danie w nim przygotowane- kurczak po azjatycku z papryką ( przepis autorski) Składniki ( na 2 porcje): 250 g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka, ale jeśli wolisz w innym kolorze, także możesz jej użyć olej do smażenia czosnek granulowany, chilli sproszkowane do doprawienia mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeRoberta Makłowicza. Zupa jest tak prosta, że nawet nowicjuszowi w kuchni powinna się udać, a jak twierdzi moja chrześnica, karmiąca nią już także swoją kilkuletnią córeczkę, nie jest dobra, jest pyszna! Tym samym można powiedzieć, że nieskomplikowana receptura na zupę chrzanową przeszła na kolejne pokolenie :). Jej zaletą jest bardzo szybki czas przygotowania. Praktycznie potrzeba tyle czasu ile gotują
I tu będę miała takie teKarnawał to czas szalonych zabaw, wspanialej atmosfery w gronie przyjaciół, znajomych i rodziny. To czas, kiedy dzielimy się ze sobą entuzjazmem i radością...ale to również
Z Kuchni Do KuchniBardzo lubię sałatkę gyros, postanowiłam zrobić trochę inną wersję niż tę dotychczas mi znaną. Każdy robi ją inaczej, u każdego smakuje inaczej, ale świetne jest w
Szefowa kuchniNiby już po Świętach, ale my jeszcze zostaniemy w tym świątecznym nastroju. Proponujemy Wam dzisiaj cynamonowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre.Dlaczego cynamonowy?? Uwielbiam
Anioły w kuchniSkuszona słodkim zapachem, weszła do pokoju. Na stole stał talerz, to właśnie on uwalniał taką kuszącą wonią. Podeszła bliżej, sięgnęła po łyżeczkę i zatopiwszy ją w
W kuchni Karmel-itki