Pierogi oszukańce – kuchnia podkarpacka

Pierogi oszukańce – kuchnia podkarpacka

Pierogi oszukańce – kuchnia podkarpacka

Pierogi oszukańce - kuchnia podkarpacka Pierogi oszukańce na weekendowy obiad wybrałam z dwóch powodów. Po pierwsze zaintrygowała mnie ich nazwa, a po drugie przepis pochodzi od podkarpackich strażaków z OSP Broniszów (Wielopole Skrzyńskie). Przyznacie, że to dość nietypowe źródło :) Farsz do pierogów przygotowuje się z ugotowanego mięsa drobiowego, na przykład z rosołu, z suszonych grzybów, cebuli i z kaszy jęczmiennej. Właśnie ta kasza jest odpowiedzią na zagadkową nazwę. Mimo dodania jej do mięsa, ma si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, kasza, mięso, ciasto, drobiowe, mięso mielone, fasola, kasza gryczana, rosół, obiad, mielone, pierogi z mięsem, dania mięsne, jajka z farszem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, drugie danie

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.