tych osób, które rano spędzają wieczność w kuchni po to tylko, żeby przygotować śniadanie. To, że coś jest robione szybko nie oznacza, że jest niesmaczne. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to propozycja śniadaniowa, której przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Fasola „baked beans” serwowana bez dodatków nie wszystkim smakuje. Liczba jej fanów zwiększa się kiedy dodamy do niej
mecooksodchodzi od miąższu, z papryki usuwamy też nasiona, kroimy paprykę na kawałki. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy upieczoną i pokrojoną paprykę, płyn który się wydzielił podczas jej opiekania, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dusimy paprykę mieszając od czasu do czasu przez ok 45 minut, aż sok odparuje a pasta(...)góry dnem i odstawiamy do ostygnięcia. Słoiki przechowujemy w chłodnym miejscu.Ta pasta to idealny dodatek do różnych potraw. The post Pasta paprykowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodczas wysmażania jej na małym ogniu, robimy to aż konfitura zgęstnieje. Konfiturę z aronii przekładamy do słoiczków o poj. 150 ml i pasteryzujemy 10 minut. Konfitura jest idealna do kanapek, białego twarogu, jako farsz do naleśników, dodatek do gofrów, czy jako dodatek do ciast. The post Konfitura z aronii appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrodzinka. A jej przygotowywanie można potraktować jako wspólną ceremonię. Przynajmniej u nas w domu tak jest. A gęś smakuje bosko. Już nie mówiąc o jabłuszkach z majerankiem i tłuszczykiem. Rozpusta. Takich właśnie smaków życzę Wam na Nowy rok - rodzinnych, pysznych, pełnych. Wspaniałych chwil, szalonych momentów, ambitnych planów i mocnych postanowień na cały rok 2017 życzy Wam Kuchnia po mojemu
Kuchnia po mojemuDomowa wędlina z szynki wieprzowej łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą
Karo in the KitchenPosiadanie przydomowego ogródka to wielki przywilej, a jeszcze większy, gdy klientka w sklepie, w którym pracuję, posiada własną szklarnię. Zaprzyjaźniona starsza Pani
W kuchni Karmel-itkiO tym przepisie pierwszy raz usłyszałam w warzywniaku, gdy Pani przede mną poprosiła ekspedientkę o litrowy słoik soku z kiszonej kapusty. Uprzedziła Jej ewentualne pytanie
Gosia gotuje1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok
Świat Domowej KuchniPiękna, złocista jesień za oknem. Zadziwiająco piękna. Była.Dziś pada. Chmury zasnuły całe niebo, jest czaro, nieprzyjemnie. Zaczyna się - jesienna chandra zbliża się wielkimi krokami.I dzisiejsza
W kuchni Karmel-itkiDziś GP Abu Dhabi – Zjednoczone Emiraty Arabskie. Przyznam, że Daria swoim zaangażowaniem dała nam możliwość wspaniałych kulinarnych wycieczek. Zwiedziłyśmy kuchnie wielu krajów, poznając ich smaki, ale nie tylko. O kuchni arabskiej mogę powiedzieć jedno – jest to niewiarygodne bogactwo przypraw, a na potwierdzenie tego – فلافل Falafel w chlebku pita z sosem tahini. Skorzystałam z przepisu ze strony Przyślij Przepis(...)chili- 1 łyżeczka sody- 3-4 łyżki zimnej wody- olej z pestek winogron do smażenia Aby zrobić idealny falafel skorzystałam z rad i sposobu przygotowania Marty z jej wegeprzewodnika Jadłonomia. Po pierwsze używamy tylko ciecierzycy suszonej. Po drugie – moczymy ją w dużej ilości zimnej wody (moczyłam nieco ponad 24 godziny). Po wymoczeniu odlewamy wodę, płuczemy ciecierzycę
mojewypiekiinietylkoZarówno w centrach handlowych jak i w kuchni bywa tak, że widzisz coś i nie możesz przestać o tym myśleć. Musisz to mieć koniecznie, jak najszybciej! Tak było z tą tartą. Takie zestawienie zobaczyłam po raz pierwszy na Instagram u Pauli z Just My Delicious . Normalnie nie mogłam oderwać wzroku od jej tarty. Potem jak możecie się domyśleć poszło szybko
Blondynka Gotujebezglutenowej. Powstaje ona z drobno zmielonego ryżu. Jej smak zostawia minimalny posmak ryżu, ale nie oznacza to, że czujemy się jakbyśmy we wszystkim mieli dopatrywać się ziarenek. Co to, to nie! Ta mąka doskonale wiąże, więc ma szereg możliwości jeśli o wykorzystanie chodzi! Pieczywo, słodkości, zagęszczanie - nigdzie Was nie zawiedzie. W kuchni bezglutenowych (zresztą, nie tylko) przyda się
Wypisz Wymalujweekendów, jakie ostatnio przeżyłam. Warto było spędzić wiele godzin w pociągu, by dotrzeć do Szczecina, który odwiedziłam po raz pierwszy (i na pewno nie ostatni) - dziękuję Jagodzie i jej mężowi za czas i chęć pokazania mi tego, co w Szczecinie najpiękniejsze. Wyprawę do Szwecji rozpoczęłyśmy na pokładzie promu Skania, gdzie w stylowo urządzonej restauracji czekał na nas specjalnie(...)trwającej kilka godzin uczty było zaproszenie kapitana promu na mostek kapitański i możliwość obserwowania momentu, w którym Skania odbijała od brzegu. Urzekło mnie to, że kapitan okazał się miłośnikiem kuchni i ze swadą opowiadał o swoich kulinarnych doświadczeniach. Gdyby nie perspektywa próbowania jabłkowego mojito (boskie!), skomponowanego specjalnie przez barmana Skanii, nie opuściłybyśmy pewnie kapitana - wiadomo, za mundurem panny .... Po nocy
KUCHARNIAnaszą zwykłą mizerię Ja najbardziej lubię mizerię jaką przygotowywało się u mnie w domu z kwaśną śmietaną, solą i pieprzem. Piotrek zaś robi mizerię słodko-kwaśną, ja nie jestem jej zagorzałą fanką, ale czasami ją zjem. W mizerii słodko-kwaśnej musi być gęsta, kwaśna śmietana, tutaj nie toleruję zamienników, typu jogurt, nawet ten najlepszy nie zastąpi smaku dobrej, kwaśniej śmietany, oraz(...)konieczne. Mizeria jest doskonałym dodatkiem do wszelakiego mięsa lub do jajek sadzonych i młodych ziemniaków. The post Mizeria słodko-kwaśna appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJest wyśmienita a tak tradycyjna i prosta! Surówka do obiadu. Ostrzejsza w smaku i wyrazista, pasuje do dań z ziemniaków, gulaszy, mięsnych pieczeni, kotletów. Do tego
Zasmakuj KuchniPieczenie chlebów i bułek to zdecydowanie moje hobby :) Gdyby moja rodzina nadążała za moją produkcją to piekłabym codziennie haha 😄 Może w przyszłości otworzę piekarnię
Marcepanowa kuchniaDziś sprzedam wam najprostszy przepis na krewetki- mało pracy, efekt WOW. W filmie Forest Gump główny bohater przez zupełny przypadek zostaje głównym dostawcą krewetek
Kuchnia bezglutenowa Loli