jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:37/100)

Fasolka w sosie z żółtym serem i frankfurterkami 151

tych osób, które rano spędzają wieczność w kuchni po to tylko, żeby przygotować śniadanie. To, że coś jest robione szybko nie oznacza, że jest niesmaczne. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to propozycja śniadaniowa, której przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Fasola „baked beans” serwowana bez dodatków nie wszystkim smakuje. Liczba jej fanów zwiększa się kiedy dodamy do niej

mecooks
Pasta paprykowa 258

odchodzi od miąższu, z papryki usuwamy też nasiona, kroimy paprykę na kawałki. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy upieczoną i pokrojoną paprykę, płyn który się wydzielił podczas jej opiekania, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną papryczkę. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem. Dusimy paprykę mieszając od czasu do czasu przez ok 45 minut, aż sok odparuje a pasta(...)góry dnem i odstawiamy do ostygnięcia. Słoiki przechowujemy w chłodnym miejscu.Ta pasta to idealny dodatek do różnych potraw. The post Pasta paprykowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Konfitura z aronii 249

podczas wysmażania jej na małym ogniu, robimy to aż konfitura zgęstnieje. Konfiturę z aronii przekładamy do słoiczków o poj. 150 ml i pasteryzujemy 10 minut. Konfitura jest idealna do kanapek, białego twarogu, jako farsz do naleśników, dodatek do gofrów, czy jako dodatek do ciast. The post Konfitura z aronii appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tradycyjna gęś pieczona na Nowy Rok - z życzeniami pomyślnosci oczywiście 197

rodzinka. A jej przygotowywanie można potraktować jako wspólną ceremonię. Przynajmniej u nas w domu tak jest. A gęś smakuje bosko. Już nie mówiąc o jabłuszkach z majerankiem i tłuszczykiem. Rozpusta. Takich właśnie smaków życzę Wam na Nowy rok - rodzinnych, pysznych, pełnych. Wspaniałych chwil, szalonych momentów, ambitnych planów i mocnych postanowień na cały rok 2017 życzy Wam Kuchnia po mojemu

Kuchnia po mojemu
Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona 372

Domowa wędlina z szynki wieprzowej łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą

Karo in the Kitchen
SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI 187

     Posiadanie przydomowego ogródka to wielki przywilej, a jeszcze większy, gdy klientka w sklepie, w którym pracuję, posiada własną szklarnię. Zaprzyjaźniona starsza Pani

W kuchni Karmel-itki
Sarma - gołąbki z kiszonej kapusty 213

 O tym przepisie pierwszy raz usłyszałam w warzywniaku, gdy Pani przede mną poprosiła ekspedientkę o litrowy słoik soku z kiszonej kapusty. Uprzedziła Jej ewentualne pytanie

Gosia gotuje
Surówka z porem 215

1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok

Świat Domowej Kuchni
JESIENNA ZUPA - CZYLI WSPÓLNE GOTOWANIE NA JESIEŃ. 184

Piękna, złocista jesień za oknem. Zadziwiająco piękna. Była.Dziś pada. Chmury zasnuły całe niebo, jest czaro, nieprzyjemnie. Zaczyna się - jesienna chandra zbliża się wielkimi krokami.I dzisiejsza

W kuchni Karmel-itki
Falafel w chlebku pita z sosem tahini 143

Dziś GP Abu Dhabi – Zjednoczone Emiraty Arabskie. Przyznam, że Daria swoim zaangażowaniem dała nam możliwość wspaniałych kulinarnych wycieczek. Zwiedziłyśmy kuchnie wielu krajów, poznając ich smaki, ale nie tylko. O kuchni arabskiej mogę powiedzieć jedno – jest to niewiarygodne bogactwo przypraw, a na potwierdzenie tego –  فلافل  Falafel w chlebku pita z sosem tahini. Skorzystałam z przepisu ze strony Przyślij Przepis(...)chili- 1 łyżeczka sody- 3-4 łyżki zimnej wody- olej z pestek winogron do smażenia  Aby zrobić idealny falafel skorzystałam z rad i sposobu przygotowania Marty z jej wegeprzewodnika Jadłonomia. Po pierwsze używamy tylko ciecierzycy suszonej. Po drugie – moczymy ją w dużej ilości zimnej wody (moczyłam nieco ponad 24 godziny). Po wymoczeniu odlewamy wodę, płuczemy ciecierzycę

mojewypiekiinietylko
Tarta z Mascarpone i Figami na Żytnim Spodzie 169

Zarówno w centrach handlowych jak i w kuchni bywa tak, że widzisz coś i nie możesz przestać o tym myśleć. Musisz to mieć koniecznie, jak najszybciej! Tak było z tą tartą. Takie zestawienie zobaczyłam po raz pierwszy na Instagram u Pauli z Just My Delicious . Normalnie nie mogłam oderwać wzroku od jej tarty. Potem jak możecie się domyśleć poszło szybko

Blondynka Gotuje
RYŻOWE PĄCZKI PIECZONE (BEZGLUTENOWE) 207

bezglutenowej. Powstaje ona z drobno zmielonego ryżu. Jej smak zostawia minimalny posmak ryżu, ale nie oznacza to, że czujemy się jakbyśmy we wszystkim mieli dopatrywać się ziarenek. Co to, to nie! Ta mąka doskonale wiąże, więc ma szereg możliwości jeśli o wykorzystanie chodzi! Pieczywo, słodkości, zagęszczanie - nigdzie Was nie zawiedzie. W kuchni bezglutenowych (zresztą, nie tylko) przyda się

Wypisz Wymaluj
Szwecja, moja nowa miłość, część I 163

weekendów, jakie ostatnio przeżyłam.  Warto było spędzić wiele godzin w pociągu, by dotrzeć do Szczecina, który odwiedziłam po raz pierwszy (i na pewno nie ostatni) - dziękuję Jagodzie i jej mężowi za czas i chęć pokazania mi tego, co w Szczecinie najpiękniejsze.  Wyprawę do Szwecji rozpoczęłyśmy na pokładzie promu Skania, gdzie w stylowo urządzonej restauracji czekał na nas specjalnie(...)trwającej kilka godzin uczty było zaproszenie kapitana promu na mostek kapitański i możliwość obserwowania momentu, w którym Skania odbijała od brzegu. Urzekło mnie to, że kapitan okazał się miłośnikiem kuchni i ze swadą opowiadał o swoich kulinarnych doświadczeniach. Gdyby nie perspektywa próbowania jabłkowego mojito (boskie!), skomponowanego specjalnie przez barmana Skanii, nie opuściłybyśmy pewnie kapitana - wiadomo, za mundurem panny .... Po nocy

KUCHARNIA
Mizeria słodko-kwaśna 897

naszą zwykłą mizerię Ja najbardziej lubię mizerię jaką przygotowywało się u mnie w domu z kwaśną śmietaną, solą i pieprzem. Piotrek zaś  robi mizerię słodko-kwaśną, ja nie jestem jej zagorzałą fanką, ale czasami ją zjem. W mizerii słodko-kwaśnej musi być gęsta, kwaśna śmietana, tutaj nie toleruję zamienników, typu jogurt, nawet ten najlepszy nie zastąpi smaku dobrej, kwaśniej śmietany, oraz(...)konieczne. Mizeria jest doskonałym dodatkiem do wszelakiego mięsa lub do jajek sadzonych i młodych ziemniaków.   The post Mizeria słodko-kwaśna appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z pora 373

Jest wyśmienita a tak tradycyjna i prosta! Surówka do obiadu. Ostrzejsza w smaku i wyrazista, pasuje do dań z ziemniaków, gulaszy, mięsnych pieczeni, kotletów. Do tego

Zasmakuj Kuchni
CHLEB PSZENNY (idealny) 229

 Pieczenie chlebów i bułek to zdecydowanie moje hobby :) Gdyby moja rodzina nadążała za moją produkcją to piekłabym codziennie haha 😄 Może w przyszłości otworzę piekarnię

Marcepanowa kuchnia
KREWETKI NA SOLI/ FOREST GUMP 171

Dziś sprzedam wam najprostszy przepis na krewetki- mało pracy, efekt WOW. W filmie  Forest Gump  główny bohater przez zupełny przypadek zostaje głównym dostawcą krewetek

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania