Prawdopodobnie Wam tego jeszcze nie mówiłam, ale uwielbiam Marthę Stewart. Podziwiam ją za to co osiągnęła i przede wszystkim za to co robi (tak, tak wiem
greenscarfTydzień za mną. I tyle. Nie będę pisała o pracy, wystarczy, że w niej byłam, wpadłam po uszy, a potem zanurzyłam się aż po czubek głowy
W mojej kuchniSurówka, którą przygotowuje się błyskawicznie. Najlepsza do dań z grilla. Ale nie tylko. U mnie z przyprawą, która odkryłam podczas ostatnich zakupów i powiem szczerze,że
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj zapraszam na pyszny rosół z trochę niecodziennymi przyprawami, anyżem, goździkami, imbirem i sosem ostrygowym. Jadlam go jakiś czas temu u mojej koleżanki i bardzo mi
Gosia gotujeJesień dynią stoi...Moja ulubiona Hokkaido stoi z całą rodzinką, w sumie 5 sztuk, więc będzie się działo. Na pierwszy ogień ekspresowa zupa z serkiem Almette
SzczyptaSmaQprzepisu z kuchni czeskiej natknelam sie na hauskove knedliki i to bylo wlasnie to czego szukalam. Wybor na ten wlasnie przepis padl nie przypadkowo.Gdy pare ladnych lat temu pojechalam wraz z przyjaciolkami do Pragi postanowlysmy, ze nasz pierwszy obiad w tym miejscu bedzie typowo czeski. Znalazlysmy dosc szybko bardzo fajna knajpke. Juz od progu urzekl nas jej klimat, byla pelna
Przysmaki KarolkiDzisiaj zapraszam na sałatkę, która nazywam "zielony dobieraniec". To jest moja ulubiona sałatka. Nie wymaga zbyt wiele pracy. Jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa
Codzienna kuchnia niecodziennasposobów, a jej największą zaletą jest to, że jest stosunkowo łatwa w przygotowaniu. Łosoś świetnie łączy się z azjatyckimi smakami, a w tym z sosem teriyaki, który możecie kupić lub przygotować samodzielnie, bo to nic skomplikowanego. Łososia na sposób azjatycki polecam w szczególności osobom zapracowanym i tym którzy nie mają czasu lub chęci na długie przebywanie w kuchni, danie jest
Codzienne Gotowaniekuchni, więc postanowiłam zabrać się za to ponownie. Inspirując się przepisem na naleśniki z kaszy gryczanej, zrobiłam nową wersję - z ryżu basmati. Tym razem dodałam nieco mąki ziemniaczanej i, co oczywiste, szpinaku. Ciasto wyszło dość lejące, ale mimo to z zapałem i ciekawością zabrałam się za smażenie. Moja mała, teflonowa patelnia jest niezawodna, dlatego użyłam jej również tym razem
Kuchnia Elliekuchni odnieść filiżankę, wróciłam. Patrzę a tam ona! Gąsienica wspina się na pozostałości po bazylii.Rysia jedna! W tym momencie dotarło do mnie, że mam zwierzątko, takie balkonowe. Nie mogę jeszcze rozgryźć tych istot. Poprzednie dwie żarły miętę, przechadzały się po rozmarynie. Ponadgryzały liście borówki amerykańskiej i szałwię. A ta? Popróbowała świeżo wyrośniętą rukolę, ale chyba jej nie smakowało
Blondynka Gotujeodrobiną octu na 3 godz. W przypadku filetów w oleju wystarczy je wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i zeszklić na oleju ( nie można jej zrumienić ma się tylko zeszklić ). Gdy zmięknie dodać cynamon, majeranek, cukier i koncentrat pomidorowy. Doprawić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Na każdy płat śledziowy nałożyć porcję farszu cebulowego(...)ciasno w naczyniu, posypać ziarnami pieprzu, ziela angielskiego i liściem laurowym. Zalać olejem i odstawić do lodówki. Artykuł ŚLEDZIE PO KASZUBSKU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaDzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet. Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się
Kuchnia od dwojgaTa surówka jest prawie identyczna jak ta podawana w chińskich restauracjach. Zaraz po zrobieniu jest chrupiąca ale im starsza tym lepsza. Dlatego gdy planujemy większą imprezę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki na 4 porcje: 3 jajka 1 kubek śmietany kremówki 1 kubek mleka 1 kubek cukru laska wanilii szczypta soli polewa do lodów karmelowa lub inna
Luźna Kuchniakuchni akurat coś innego), czynność powtarzamy. W sumie nakładamy 3 warstwy czekolady. Gdy ostatnia zastygnie, odcinamy końcówkę woreczka lub rękawa cukierniczego i wypełniamy nadzieniem po kolei każdą czekoladkę. Najlepiej zostawić około 1mm wolnego miejsca od brzegu, to będzie nasze dno. Foremkę znów wkładamy na chwile do lodówki. Na końcu wypełniamy każdą pralinę od góry czekoladą tworząc jej dno i znów
Relaxtimedanie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni. Składniki 1 l kefiru 250 ml śmietany 18% 2 duże ogórki gruntowe 2 jajka sok z 1/2 cytryny pęczek koperku pęczek botwiny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości
R'n'G Kitchenrodzaj kuchni. To też się chwali. Na początek wybraliśmy burgery: ja zdecydowałam się na Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l). Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością
Pasja Smakukuchni i jest tam traktowana z dużym szacunkiem. Nikt tak naprawdę nie pamięta skąd wzięła się Tabbouleh, prawdopodobnie przybyła do Jerozolimy z Libanu i Syrii, pewne jest jedno, że szybko stała się integralną częścią palestyńskiego dziedzictwa. Tabbouleh to sałatka pietruszkowa, a nie bulgurowa, choć ilość pietruszki zmienia się w zależności od tego kto ją przygotowuje, Libańczycy używają jej naprawdę
Słodki KompromisChyba każdy z nas miał takie chwil ę kiedy nagle i niepohamowanie ma ochotę na "coś słodkiego". Problem pojawia się gdy w naszej domowej spiżarce n
Projekty ze smakiemTo jedno z włoskich dań. Klasycznie składa się z bakłażanów, cebul, selera naciowego, papryk, pomidorów, kaparów, oliwek z dodatkiem rodzynek, czosnku i ostu winnego
Zasmakuj Kuchni