Moi Drodzy, bardzo krótki wpis z banalnie prostym przepisem. Jeśli zadajecie sobie pytanie co zrobić z kilkoma zbędnymi szparagami, odpowiedź brzmi - zjeść je na śniadanie. Wystarczy
W kuchni wieczoremliście laurowe 3-4 ziela angielskie Uwaga: ilość kiełbasy i szynki dostosowujemy do własnych upodobań, dodatek szynki można pominąć i dodać więcej kiełbasy Mam dla Was kod rabatowy na zakupy na https://www.skleppodlaskachata.pl/ Otrzymacie 10 % rabatu na hasło: slodkieokruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w osolonej wodzie). Kapustę kiszoną obgotowujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego(...)większą kostkę) i opcjonalnie kawałek szynki (również pokroiłam w kostkę). Całość chwilę smażymy, pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy partiami naszą kapustę kiszoną (należy ją odcedzić, wyjąć ziele i liście laurowe), mieszamy składniki i zostawiamy chwilę pod przykryciem. W razie potrzeby można dodać niewielką ilość wody z gotowania kapusty. Zostawiamy na kilka
Słodkie okruszkizielone ogórki 100 g słonecznika (można więcej) Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Jogurt, majonez i musztardę mieszamy z ząbkiem czosnku i przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy,p olewamy sosem sałatkę
Cukier&PuderSezon na figi trwa. W tym roku jakoś wyjątkowo piękne i duże sztuki mi się trafiają a więc korzystam i kupuję. Najlepiej smakują mi na surowo
Monia miesza i gotujegarść prażonych orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku 1/2 szkl. oliwy 1/2 szkl. startego parmezanu sól do smaku Do podania: starty parmezan, prażone orzechy nerkowca 6-8 plastrów szynki parmeńskiej Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rukolę, uprażone na suchej patelni orzechy, czosnek, oliwę i parmezan blendujemy na gładką masę, tak by powstało pesto. Jeśli trzeba - solimy do smaku
psgotujemykalafiora ) - zielona cebulka ( spora garść ) - masło - sól, czosnek mielony Wykonanie Kalafiora dzielę na większe różyczki, gotuję w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzam, przestudzam. Kiedy kalafior się gotuje przygotowuję pozostałe składniki: szynkę ( ew. kiełbaski ) kroje w kostkę, zieloną cebulkę w paseczki, ser scieram na grubszych oczkach tarki. Lekko przestudzony kalafior układam ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym na każda różyczkę
Kuchnia z widokiem na ogródsmaczne danie. Jest to danie smażone z ryżem, warzywami , krewetkami i szynką. Danie smażone wymaga odpowiedniego tłuszczu do smażenia . Wybór padł na olej rzepakowy. W mojej kuchni często używam oleju rzepakowego do domowego majonezu i sosów do sałatek. W tym przepisie wykorzystałam go do podsmażenia warzyw i szynki z aromatycznymi przyprawami. Bardzo często używam olejów roślinnych w mojej kuchni(...)czerwone chili 2 – 3 łyżeczki curry w proszku ½ – 1 łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki świeżej kolendry, drobno pokrojonej 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g krewetek, gotowanych bez skorupki 300 g szynki 3 łyżki natki pietruszki, pokrojonej Sałatka 50 g rucoli 10 rzodkiewek 1 ogórek 2 łyżki oleju rzepakowgo sól do smaku Zacznij od gotowania ryżu. Opłukaj ryż zimną
codojedzeniarazem do makaronu dodałam dynię, aromatyczne suszone pomidory i szynkę parmeńską, a wszystko połączone kremowym sosem. Pycha! Makaron z dynią, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami Składniki: 1) 200 g makaronu (np. penne) 2) 100 g szynki parmeńskiej 3) 400 g dyni(...)suszonych pomidorów 8) sól, pieprz 9) olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem. 3. Dynię ścieramy na tarce i podsmażamy wraz z szynką. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory
Na kulinarnym poligonienajważniejsze szybkie w przygotowaniu przystawki. Sprawdź przepis na Wegetariańskie tortille Melon w szynce szwarcwaldzkiej Składniki: żółty melon 18 plastrów szynki szwarcwaldzkiej Przepis: Melona obieramy ze skóry, następnie kroimy w paseczki o szerokości ok. 1 cm i długości ok. 4 cm. Każdy paseczek zawijamy w plasterek szynki szwarcwaldzkiej. Koreczki z fety, winogron i melona Składniki: różowe winogrona dowolny ser feta żółty(...)feta będzie na samym dole. Będziemy mieli wtedy pewność, że koreczek będzie stał nam na talerzu. Artykuł Błyskawiczne przystawki na przyjęcie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Długo się zastanawiałam nad kupnem szynkowara. Nie kupiłam ale dostałam do przetestowania z sklepu internetowego Przyjemnegotowanie z akcesoriami kuchennymi klik . Dzisiaj mogę powiedzieć tylko,że żałuję
Ala piecze i gotujeNiżej podaję Wam przepis na moją ulubioną wersję pizzerinek Zobacz też: Pizzerinki czyli mini pizze Quesadilla z kurczakiem Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków Szynki ze spiżarni Balcerzak kilka pieczarek 2 garście startego, żółtego sera mała czerwona cebula 8 łyżeczek ketchupu bazylia
Kuchnia Bazyliikostkę, myjemy i przekładamy do garnka. 2. Zalewamy wywarem rosołowym, ewentualnie dolewamy wody i gotujemy. 3. Paprykę kroimy w paseczki i pod koniec gotowania dodajemy do ziemniaków. 4. Szynkę również kroimy w paseczki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do zupy. 5. Wrzucamy serki topione, doprawiamy solą oraz pieprzem. 6. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się
Kulinarna Chwilakoperek łyżka masła jajka sól – ja użyłem soli himalajskiej -> możecie ją kupić TUTAJ pieprz Przepis: Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzątku ok. 2 minuty. Następnie każdy z nich owijam w szynkę. Szparagi następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki. Koperek drobno siekamy. Na patelni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!parmeńska – 3 plastry Suszone pomidory – 6-7 sztuk Ser Pecorino Romano - 4 łyżki startego Suszona bazylia, sól, pieprz Dodatkowo do przyozdobienia: kapary, płatki sera Pecorino i szynka parmeńska Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a następnie obieramy i przekrajamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka, które rozgniatamy widelcem z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Do żółtek
Kuchnia Bon Appetitwielkim niejadkiem, wcina ją ze smakiem :) 25 dag makaronu (małe kokardki), 25 dag szynki, 1 puszka ananasów, 1 por (biała część), 1 puszka kukurydzy, majonez. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szynkę i ananasa kroimy w kostkę. Pora drobno siekamy. Dodajemy kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy majonez. Ja majonez dodaję tuż przed podaniem sałatki, bo makaron lubi chłonąć
Delicious Titbits