Jajka faszerowane po włosku

Jajka faszerowane po włosku

Jajka faszerowane po włosku

Jajka faszerowane po włosku Składniki: Jajka – 6 sztuk Szynka parmeńska – 3 plastry Suszone pomidory – 6-7 sztuk Ser Pecorino Romano -  4 łyżki startego Suszona bazylia, sól, pieprz Dodatkowo do przyozdobienia: kapary, płatki sera Pecorino i szynka parmeńska Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a następnie obieramy i przekrajamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka, które rozgniatamy widelcem z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, pokrojoną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bon Appetit

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.