Teraz pogoda nas nie rozpieszcza. Raz jest zimno i pada deszcz. Na drugi dzień świeci słońce. Potem znów pogoda się zmienia. Co wtedy robić? Moje kolano
Kuchnia u KrysiCiężko jest się najeść rosołem. Ale nie tą, słoneczną i kremową zupą z dodatkiem mięsa kurczaka. Delikatna, lekka ale jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja
Karo in the KitchenPolskę na 5 miejscu państw marnujących jedzenie. Czego najwięcej wyrzucamy – pieczywa. Dlaczego? Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy(...)końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro go na bieżąco nie spożywamy? poniżej cytuję bardzo fajny artykuł znaleziony na stronie Jak nie marnować jedzenia? Kluczem do prowadzenia oszczędnej kuchni jest przede wszystkim sprawna organizacja i umiejętne gospodarowanie żywnością. Aby się tego nauczyć należy przestrzegać kilku prostych zasad: 1. Planuj i bądź elastyczny! Warto mieć swój schemat działania, jednak nie zawsze należy
moj przepis naparze z usunięciem kości. Kolejna sprawa to użycie w tym przepisie świeżego oregano. Dodane zarówno do duszenia jak i już na samym końcu do potrawy na talerzu, daje jej aromat i wygląd bez którego nie byłaby już tym samym daniem i którego nie da się uzyskać używając oregano suszonego. Świeże zioła są teraz łatwo dostępne w supermarketach, więc nie pomijajcie(...)podobny, ugotowany bardziej nawet normale niż al dente. Udka z kurczaka a la peperonata 2015-04-17 10:40:12 Oryginalne, choć przyrządzone z prostych składników danie pochodzące z kuchni włoskiej, które nie tylko doskonale smakuje, ale również świetnie wygląda zachęcając do jedzenia całą paletą kolorów. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 6 udek lub 3 nogi z kurczaka
Kulinarna Pokusa½ kapusty pekińskiej, 2 udka kurczaka wędzonego, 1 średnia czerwona cebula, 3-4 średnie ogórki kiszone, puszka kukurydzy konserwowej. Sos: 3-4 łyżki majonezu, 2 płaskie
Świat Domowej KuchniJ est kilka sposobów na to, aby cebula mniej szczypała w oczy podczas krojenia. Jednym z nich jest włożenie cebuli przed krojeniem ( w
Przepisy i porady kulinarneProste rzeczy najlepiej trafiają do naszej świadomości, dlatego też dzisiejsza propozycja to coś co może odmienić Wasze poranki raz na zawsze. Omawiana już nie raz na
Kuchnia PROzdrowotnaDanie na każdą porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale można spokojnie zrobić sobie na podwieczorek, a nawet na kolację. Można też przyrządzić dzieciom ponieważ
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comChcesz aby Twoja mikrofalówka była czysta i zdezynfekowana? Wlej do pojemnika wymieszaną pól na pół wodę z octem z białego wina. Włóż do kuchenki i włącz
WojnaNaSmaki.plDziś jest dzień babci moich już nie ma wśród nas, ale gdyby babcia Wanda była to dziś właśnie bym jako wnuczka dostała przepyszne chruściki podane na
Basia w kuchniPo takie sałatki chętnie sięgam o każdej porze dnia, szczególnie wiosną i latem. Są lekkie i mogę do nich dodać warzywa, które pięknie pachną słońcem i
Zasmakuj KuchniCukinii w takiej postaci nie jadłam z pewnością kilka lat. Od czasu do czasu myślę, że jeśli nie mamy pomysłu na kolację, w sezonie gdy króluje
Moja smaczna kuchniaWiem, że niektórzy z Was nie wyobrażają sobie zupy na mięsie. Rozumiem to, bo jeszcze kilka lat temu myślałam dokładnie tak samo. Teraz jednak uważam, że
Codzienna kuchnia niecodziennaWiosną chce nam się świeżych warzyw i owoców. Z utęsknieniem wypatrujemy ich w zaprzyjaźnionych warzywniakach i stoiskach sklepowych. I choć nie jestem zwolenniczką zajadania się nowalijkami
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybki, prosty i niesamowicie aromatyczny chleb. Dodatek wysmażonej na chrupko szalotki dodaje mu delikatnego cebulowego aromatu i lekkiej słodyczy. Niezastąpiony do wędlin, np. domowej szynki, pasuje
Karo in the KitchenNewella? Co to jest… Już objaśniam. To białko z jaj kurzych o smaku naturalnym lub wędzonym, które stosunkowo niedawno pojawiło się na rynku. Newella nie
Oryginalny smak